Batman, Siirt ve Dersim'de 36 kişi tutuklandı

Batman, Siirt ve Dersim’deki protestolarda gözaltına alınanlardan 7'si çocuk 36 kişi tutuklandı.

Batman, Siirt ve Dersim'de 36 kişi tutuklandı

Kobanê'ye yönelik IŞİD saldırılarını kınamak amacıyla Batman'da gerçekleşen halk serhildanında gözaltına alınan 42 kişinin emniyetteki işlemleri sona erdi. Adliye sevk edilen Yakup Çerçel ve Edip Çelik "Çatışma esnasındaki kovalamacının kaçma şüphesi oluşturması", Rıdvan Deniz, Rıdvan Değer, Metin Işık, Bilal Erol, Abdulselam Aslan'ın aralarında bulunduğu 7'si çocuk 19 kişi de "Yakalama ve olay yeri tutanak kapsamlarının kuvvetli suç şüphesi oluşturması" gerekçesiyle tutuklanarak Batman M Tipi Cezaevine gönderildi. Adliyede ifadeleri alınan 21 kişi ise serbest bırakıldı.

Öte yandan gözaltı sürecinde yurttaşlara ve çocuklara kötü muamele yapıldığı belirtirken, Batman'da Emre Demir'in katledilmesine ve yaralananlara ilişkin hiç kimsenin gözaltına alınmadığı öğrenildi. 

SİİRT’TE 13 KİŞİ TUTUKLANDI

Siirt'te ise yaşanan olaylarda gözaltına alınanlardan 28'i dün akşam saatlerinde Siirt Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık ifadeleri alınanlardan 13'ü serbest bırakılırken, 15 kişi tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, yaşları küçük olan iki kişiyi serbest bıraktı, 13 kişi hakkında ise tutuklama kararı verdi. Tutuklanan Burhan Aktuğ, İdris Aktuğ, Mesut Erdoğan, Çetin Beştaş, Vedat Ekinci, Hasan Yılmaz, Hayrettin Gültekin, Mahfuz Polat, Mahsum Özalp, Mizgin Taner, Ramazan Erol, Yusuf Nas ve Adnan Demir, Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

DERSİM’DE 2 KİŞİ KUTUKLANDI

Dersim Kobanê direnişini sahiplenme eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Nadir Ulaş ve Serdar Kaplan, İl Emniyet Müdürlüğü'nde ifadelerinin alınması sonrası çıkarıldıkları mahkemede "izinsiz gösteriye katılma" ve "kamu malına zarar verme" suçlamalarıyla tutuklandı. 

Aynı gerekçelerle gözaltına alınan 15 kişi ise dün emniyette olaylarla ilgili ifadaleri alınması sonrası serbest bırakılmıştı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2014, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER