Baydemir: Oylar kardeşlik hukuku için

Urfa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Osman Baydemir, Arap köylerini ziyaretinde Arapların oylarını kardeşlik hukuku için kullanmasını istedi.

Baydemir: Oylar kardeşlik hukuku için
Urfa Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Osman Baydemir, Arap köylerini ziyaretinde Arapların oylarını kardeşlik hukuku için kullanmasını istedi. BDP Amed Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı Fırat Anlı ve beraberindekiler de seçim çalışmaları kapsamında Dicle köylerini ziyaret etti. Anlı seçimlerde dünyanın gözünün Amed’de olacağını söyledi.  


Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Urfa Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayları Osman Baydemir ve Leyla Akça, Özel Ortadoğu Sağlık Merkezi (OSM) Hastanesi'ni ziyaret edip hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Halil Baysal'ın karşıladığı Baydemir ve Akça, sağlık çalışanlarının Tıp Bayramları'nı da kutladı.

Hastane ziyaretinin ardından Baydemir ve Akça, Milletvekili Kemal Aktaş ve BDP Eyyübiye Belediyesi Eş Başkan adayları Şükrü Turgut ve Hedibe Ötünç ile birlikte Uğurlu beldesinde çocuğu kazada yaşamını yitiren Çetindağ ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

ARAP KÖYLERİNE ZİYARET

Sonrasında Eyyübiye'ye bağlı Arapların yaşadığı Yardımcı köyü ziyaret edildi. Burada coşkuyla karşılanan Baydemir ve Akça, göstermiş oldukları ittifak, destek ve coşkularından dolayı halka teşekkür etti. Baydemir, "Urfa her geçen gün Türkiye'de demokrasinin, değişim ve dönüşümün, kardeşlik hukukunun inşasının öncüsü bir şehir olmaya hızla adım adım yaklaşıyor. İnşallah Halil'ur Rahman şehrimizin kapılarını hem hizmete hem kardeşliğe, eşitliğe, hem de dünyaya açacağız" dedi.

BDP'ye verilecek her oyun barışa "evet" demek olduğunu belirten Baydemir, şunları ifade etti: "BDP'ye her bir evet deyişiniz Kürt, Türk ve Arap halklarının kardeşliğine, Ortadoğu coğrafyasında yaşayan bütün halklara, Suriye'ye, İran'a, Irak'a, Türkmenistan'a birlikte yaşam hukukunun, kardeşlik hukukunun inşasına evet demek olacaktır. Bu itibarla da bu seçim kardeşlik hukukunun referandumudur."

Sonrasında BDP'li heyet bir başka Arap köyü olan Akçakale'nin Dalca (Zoncuk) köyünü ziyaret etti. Baydemir, Akçakale'den gelecek oyların manevi değerinin büyük olacağını belirterek, "Bütün oylar sayılırken, teker teker sayılır, teker teker toplanır. Ama benim açımdan Akçakale'den gelecek bir oyun manevi değeri en az yüz oya bedeldir. Manevi olarak çok değerlidir, halkların kardeşliği için, birlikte yaşam için çok değerli çok kıymetlidir" diye konuştu. Sulhu inşa etmenin çok değerli olduğunu belirten Baydemir, artık kardeşler arasındaki husumetleri en kısa sürede barışla sonuçlandıracaklarını söyledi. Baydemir, 8 ay sonra meramını anlatacak kadar Arapça öğreneceğini dile getirdi.

AKP'NİN SEÇİM OYANLARI

BDP Amed Belediye Eş Başkan Adayı Fırat Anlı, Dicle Belediyesi eş başkan adayları ile birlikte esnafları ziyaret etti. Yüzlerce kişiyle birlikte yapılan esnaf ziyaretinde adaylar coşkuyla karşılandı. Anlı, Dicle Belediye eş başkanları Fevziye Arukan ve Abdulsamed Bilgin ve BDP Dicle İlçe Örgütü yöneticileri yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ile biraraya geldi. Anlı ve beraberindekiler, esnaflarla sohbet edip sorunlarını dinledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Dicle Kaymakamlığı, Amed Büyükşehir Belediye Eş Başkan adayı Anlı'nın Dicle'ye bağlı köyleri ziyaret edeceği gün köy halkına yardım paketi dağıtması dikkat çekti.

Dicle merkezde esnaf ziyaretini tamamlayan Anlı ve partililer, daha sonra köy ziyaretinde bulundu. İlk olarak Zeydon köyüne geçen Anlı ve beraberindekiler, burada büyük bir coşkuyla karşılandı. Bir süre köy halkıyla sohbet eden Anlı, köyden "Gençlik Apo'nun fedaisidir", "Biji Serok Apo" ve "Be serok jiyan na be" sloganlarıyla uğurlandı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının içinde şeker, çay ve hububat ürünü olan yardım paketinin dağıtıldığını duyan Qulbin köylüleri, Anlı ve partilileri "Oylar namustur namus satılamaz" sloganıyla karşıladı.

Özellikle kadınların yoğun ilgisiyle karşılaşan BDP'li adaylar adına köy meydanında konuşan Anlı, geçmişe nazaran bugün Kürtler arasındaki birliğin ve ittifakın daha fazla güçlendiğinin altını çizdi. Anlı, "Sağlanan bu birlik ve ittifak sizlerin sayesindedir" dedi. Anlı, "Kürt halkı çok büyük acılar çekti. Birçok değerli evladını yitirdi. Eğer bizler bugün, bu seviyelere gelmişsek, tüm bunlar şehitlerimiz ve gençlerimizin sayesindedir. Bizler o değerli evlatlarımızın verdikleri emekleri hiçbir zaman unutmayacağız" diye konuştu.

Anlı, "Bütün dünyanın gözü bugün sizlerin ve Kürdistan'ın üzerindedir. Önümüzdeki Newroz Bayramı'nda Amrerika'dan Avrupa'ya kadar birçok kişinin gözü Amed Newroz'undadır" diyerek, herkesi Newroz Bayram'ına davet etti. Anlı, konuşmasının sonunda partilerinin ne bir ağaya ne de beye bağlı olmadığını tüm gücünü halktan aldığını belirtti. Qulbin köyünün ardından Anlı ve beraberindekiler; Derey, Dibni, Nalwer, Meydinan, İbikan Darat ve Sersiyo köylerini de ziyaret ederek, günlük seçim çalışmalarını tamamladı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 14:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER