Baydemir: Talabani'nin bıraktığı bayrağı yere düşürmeyeceğiz

Diyarbakır’dan bir heyet, Celal Talabani’nin cenaze törenine katılmak üzere Irak Kürdistanı'na hareket etti. HDP Milletvekili Osman Baydemir "Bütün Ortadoğu’nun barışa ve demokrasiye ulaşması için mücadele etti. Onurlu bir yük bıraktı bize, buna layık olmanın çabası ve mücadelesi içinde olacağız” dedi.

Baydemir: Talabani'nin bıraktığı bayrağı yere düşürmeyeceğiz
 Irak eski Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği kurucusu Celal Talabani  yarın Bağdat’ta yapılacak törenin ardından Süleymaniye’de defnedilecek. Türkiye’den de bir grup siyasetçi, cenaze törenine katılmak üzere Süleymaniye’ye gitti.

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, HDP Sözcü Osman Baydemir, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, İmam Taşçıer, Nadir Yıldırım, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, DTK Üyesi Mülkiye Birtane, DBP MYK üyeleri Halide Türkoğlu ve Mehmet Şirin Tunç’tan oluşan bir heyet yola çıkmadan önce HDP Diyarbakır il binasında basın açıklaması yaptı.

Heyat adına açıklama yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven, Celal Talabani’nin ömrü boyunca Kürt halkının özgürlüğü için mücadele ettiğini söyledi. Güven, Talabani’nin hem Kürtler için hem de Ortadoğu için önemli bir siyasetçi olduğuna dikkat çekti. Güven, Irak Kürdistanı’nda ilan edilen bir haftalık yas için, “Bu yası biz de tutuyoruz” dedi.

BAYDEMİR: BİZ DE TAZİYE ÇADIRI KURUYORUZ

HDP Sözcüsü ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir ise “Milyonların taziye dileklerini iletmek üzere gidiyoruz” dedi. Talabani’nin yeri doldurulamayacak bir siyasetçi ve diplomat olduğunu vurgulayan Baydemir, şu açıklamada bulundu:

“Biz de taziye çadırı kuruyoruz, cumartesi günü taziyelere kabul edeceğiz. Mam Celal’in bize bıraktığı bayrak çok önemlidir, yere düşürmeden taşıyacağız. Bütün Ortadoğu’nun barışa ve demokrasiye ulaşması için mücadele etti. Onurlu bir yük bırakmıştır bize, buna layık olmanın çabası ve mücadelesi içinde olacağız.”

AHMET TÜRK GİDEMİYOR

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk ise Celal Talabani için düzenlenecek cenaze törenine yurtdışına çıkma yasağı olduğu için katılamayacak. Ahmet Türk’ün Celal Talabani için “30 yıllık dostum” dediği ve törene katılamayacağı üzüntülerini belirttiği bildirildi.

Celal Talabani, cuma günü Bağdat’ta yapılacak resmi törenin ardından Süleymaniye’de toprağa verilecek.
(DUVAR)

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2017, 12:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER