BDP Batman'da miting startı verdi

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile BDP Batman il ve ilçe eş başkan adayları, Kozluk, Sason, Hasankeyf, Beşiri ve Gercüş’te selamlama mitingi gerçekleştirdi.

BDP Batman'da miting startı verdi
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile BDP Batman il ve ilçe eş başkan adayları, Kozluk, Sason, Hasankeyf, Beşiri ve Gercüş’te selamlama mitingi gerçekleştirdi.


30 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala BDP’nin seçim mitingleri devam ediyor. Serhat’taki seçim mitingleri ardından BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da aralarında olduğu BDP’liler Batman’ın Kozluk, Sason, Hasankeyf, Beşiri ve Gerçüş ilçelerinde selamla mitingi yaptı.

Selamla mitinglerine BDP MYK Üyesi Meral Danış Beştaş, BDP PM Üyesi Nezir Gülcan, BDP Batman Milletvekili Ayla Ata Akat, Batman Belediye Başkanı Serhat Temel ile il ve ilçe eş başkan adayları katıldı.

BDP’liler, Batman, Silvan ile Kozluk üçgeninde yüzlerce araçlık konvoyla karşılandı. BDP Kozluk Seçim Bürosu önünde binlerce kişinin toplanmasıyla “selamlama karşılanması” mitinge dönüştü. Binlerce kişi, yöresel kıyafetleri ile PKK lideri Abdullah Öcalan posterleri, PKK, KCK ve BDP bayrakları taşıdı. Kitle, “Biji Serok Apo”, “PKK halktır halk burada” sloganları attı.

Seçim otobüsüne çıkan ve büyük bir coşkuyla karşılanan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kozluk halkına teşekkür ederek konuşmasına başladı.

“Burada 2 parti yarışacak bir parti BDP, diğer parti ise AKP’dir” diyen Demirtaş, bu seçimde sadece belediye başkanlarının seçilmeyeceğini, sadece belediye başkanına oy verilmeyeceğini belirtti. Demirtaş ”Türkiye'de yaşayan herkesin, Türkiye'de yaşayan bütün ezilenlerin, bütün farklı kimliklerin kendi iradesini, kendi çözüm projelerini ortaya koyacağı bir seçim olacak. Yani açıkça şunu söyleyebiliriz; bir yanda köhnemiş devlet partileri olacak, hırsızlık, yolsuzluk, rüşvete bulaşmış devlet partileri, bir yanda da onurlu bir mücadele veren Kürt halkının katıldığı bir seçim olacak" dedi.

“Bugün burada bir araya gelen binlerce kişi, başı dik, onurlu yürüyebilmesi için, kimliğini korumak için amansız bir direnişle büyük fedakarlıklarla kendi topraklarında tarihini yaşayabilmek için, Kürdistan’da kimliği ile yaşayabilmek için toplanmış” diyen Demirtaş, ama AKP’de sadece para için yer alanlar olduğunu belirtti.

“Çünkü AKP para partisidir. AKP’de yer almak sadece ailesine maddi yarar sağlamaktan başka toplum adına hiçbir yararı yoktur” diyen Demirtaş şunları söyledi: “Eğer BDP olmasaydı, bugün bu meydanlarda başı dik bir şekilde özgürlüğümüzü haykıramazdık. Eğer Mazlum Doğan olmasaydı, eğer Kemal’in direnişi olmasaydı, eğer Hayri Durmuş’un duruşu, direnişi olmasaydı biz bugün bu alanlarda olmayacaktık. Eğer BDP olmasaydı AKP bölgeye getirdiği yatırımı da getirmeyecekti.”

Kozluk’tan sonra Bekirhan Beldesine de (Kaniyahenê) uğrayan BDP seçim konvoyu Abdullah Öcalan’ın posterleri ile karşılandı. Burada bir konuşma yapan Demirtaş, beldede ikamet edenlerin yediden karşılama mitingine katılmasından dolayı kutladı.

Bağımsız aday gösterenlere BDP’ye katılım çağrısında bulunan Demirtaş “Kaniyahenê’de bağımsız aday çıkaranları BDP’ye davet ediyorum. Aksi takdirde AKP’ye hizmet edeceklerini bilmeliler. Ayrıca ‘bize oy verin kazandığımızda zaten BDP’ye geçeriz’ propandası yapılıyor. Açık söylüyoruz şu an partimizde yer almayanlar, seçim sonrası kazansalar da kesinlikle yerleri olmayacaktır. Halkımız bu tür oyunların farkında olmalıdır. Ve partisine sahip çıkmalıdır” dedi.

Bekirhan’dan Beri’ye geçen BDP Seçim Konvoyu, binlerce kişi tarafından karşılandı. Burada BDP’li adaylar halka tanıtıldı.

Ardından sular altında kalmakla yüz yüze kalan Tarihi Hasankeyf ilçesine doğru yola çıktı. BDP’liler Qore (Kesme köprü) köyünden yüzlerce Hasankeyfli tarafından karşılandı. PKK lideri Abdullah Öcalan’ın posterleri ile Berkin Elvan, Ceylan Önkol ile Uğur Kaymaz’ın posterleri taşıyan kitle, seçim bürosu önünde toplandı. Kitle “Çexa Şoreşê” marşını okuduktan sonra Demirtaş burada da kısa bir konuşma yaptı. BDP Seçim Konvoyu, Gercüş’e doğru yol aldı. / anf

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2014, 17:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER