BDP Kahta'da seçim startını verdi

BDP Adıyaman’ın Kahta ilçesinde verdi. Seçim bürosu açılışında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti olarak taraf yapılmaya çalışıldıklarını söyledi.

BDP Kahta'da seçim startını verdi
BDP Adıyaman’ın Kahta ilçesinde verdi. Seçim bürosu açılışında konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, parti olarak taraf yapılmaya çalışıldıklarını söyledi. Demirtaş, "Kendi evlerinde kasalarda milyonlarca para saklayanlar Müslüman olabilir mi? Bir taraftan imamın ordusu, bir taraftan Mustafa Kemal’in askerleri bir taraftan da Tayyip'in hırsızları var. Biz hiç birinizden yana değiliz. Biz sizin paralel devletinizden de rüşvet yolsuzluk yapan devletinizden de hesap soracağız" dedi.


BDP Adıyaman İl Örgütü, 2014 yerel seçim startını Kâhta'da açılışını gerçekleştirdiği seçim bürosu ile verdi. Sabahın erken saatlerinden itibaren açılışı yapılacak olan seçim bürosuna akın eden kitle, büyük bir heyecan ile BDP Eş Genel Başanı Demirtaş'ın gelişini beklemeye koyuldu.

Yüzlerce kişi ise Demirtaş ve beraberini karşılamak üzere Urfa yol ayırımına gitti. Demirtaş ile HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder yanı sıra BDP ve HDP'li yetkililerin bulunduğu heyet "Biji Serok Apo" ve " Disa disa serhildan serokê me Öcalan" sloganları ile karşılandı. Yüzlerce kişi, onlarca araçlık konvoy ile birlikte açılışın yapılacağı yere doğru hareket etti.

DEMİRTAŞ VE ÖNDER KONVOY İLE KARŞILANDI

Yol boyunca çevrede bulunan halkın yoğun ilgi gösterdiği konvoy, Kâhta girişinde PKK lideri Abdullah Öcalan posterleri, PKK ve KCK bayraklarıyla karşılandı. Daha sonra "Sayın Eş Başkanımız ve Sayın milletvekillerimiz ilçemize hoş geldiniz" yazılı pankartlar ile süslenen caddelerde tur atan konvoy, seçim bürosuna geçti. Kitlenin ve esnafın zafer işaretleri ile selamladığı Demirtaş ve beraberindekilerin alana girişi sırasında büyük bir izdiham yaşandı. 

Binlerin toplandığı seçim bürosu önündeki alan, sarı, kırmızı ve yeşil renklerle donatılarak, "Ji bo xizmeta welat tu xêr hati", "Namusumuz özgürlüğümüzdür" ve "Ya tam demokrasi ya da hiç" yazılı pankartlar asıldı. BDP Kâhta Belediye Başkanı adayı Mehmet Polat, seçimlerde güçlü bir çalışma yürüteceklerini belirterek, güçlü yarınlar göreceklerini ifade etti.

ÖNDER: KAHTA BELEDİYESİNİ ALACAĞIZ

HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise Kâhta Belediyesini alacaklarını söyledi. Öcalan'ın "Adıyaman'a giriş Kâhta kapısı ile olur" sözünü hatırlatan Önder, seçimlerde özellikle kadınlar ve gençlerin desteğine ihtiyaçlarının olduğuna dikkat çekti.

Sadece Kahta'ya talip olmadıklarını vurgulayan Önder, Adıyaman'da güçlü bir çalışma yürüterek, elde edeceklerini ifade etti. 

DEMİRTAŞ: ADIYAMAN VE KAHTA HALKINA BORÇULUYUZ

Açılışta son olarak söz alan BDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ise bölgede ilk olarak Kahta'da seçim startını verdiklerini ifade etti. Kâhta ve Adıyaman halkına borçlarının olduğunu belirten Demirtaş, yıllarca kendilerine destek veren halkın borcunu ödemeye geldiklerini dile getirdi.

Herkesin kendilerini 30 Mart'ta göreceğini aktaran Demirtaş, "Çünkü biz rüşvet ve yolsuzlukla başa gelmedik. Bizi görmek isteyen değer ailelerimize ve annelerimize baksın. Bizim öyle çelik kasa ve ayakkabı kutuları dolan paralarımız yok. Dişimiz ve tırnağımızla bu günlere geldik. Bedeli neyse ödedik ama diz çökmedik. Onun için biz bir halk hareketiyiz. Sizin sayenizde başımız dik yürüyoruz" dedi. 

Son dönemlerde gelişen yolsuzluk olaylarına değinen Demirtaş, bu olaylara parti olarak kendilerinden taraf olmalarının istendiğini aktardı. Hiçbirinden yana olmayacaklarının altını çizen Demirtaş, "Kendi evlerinde kasalarda milyonlarca para saklayanlar Müslüman olabilir mi? Bir taraftan imamın ordusu, bir taraftan Mustafa Kemal’in askerleri bir taraftan da Tayyip'in hırsızları var. Biz hiç birinizden yana değiliz. Biz sizin paralel devletinizden de rüşvet yolsuzluk yapan devletinizden de hesap soracağız. Bu güne kadar biz Müslümansız deyip de bunlar kadar İslam'ı kirleten yoktur" diye konuştu.

Sandığa giderken halkın iyi düşünmesi gerektiğini vurgulayan Demirtaş, Kâhta'da bugün toplanmalarına zemin hazırlayan Kürt gençlerinin emeğini göz ardı etmeyeceklerini belirtti. Kendi partilerine de baskı ve tutuklamalar yapıldığını hatırlatan Demirtaş, "Biz de sadece kitap ve broşürler ortaya çıkardılar. Çok şükür ki çelik kasalar dolu para çıkmadı. İçeride olan arkadaşlarımız onuruyla içerideler. Bizim partimizde yükselebileceğiniz en büyük mevki hizmetkârlıktır. Kimse ağa veya paşa olamaz. Onun için herkesin Kâhta'da sıkı bir çalışma içerisine girmesi gerekiyor. Öyle çalışacağız ki her eve, her sokağa, her caddeye ve her iş yerine girip insanlarımıza sarılacağız. Öyle ki AKP'nin Kâhta adayı bile bize oy verecek" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Demirtaş ve Önder birlikte seçim bürosunun açılışını alkış ve sloganlarla yaptı. 

Demirtaş, Önder ve beraberindekiler daha sonra Mardin'de yapılacak bir etkinliğe katılmak üzere Kahta'dan ayrıldı.  / anf

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2013, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER