BDP Norşin'de seçim bürosu açtı!

AKP’nin itirazları sonucu 1 Haziran tarihinde seçimlerin yenileneceği Bitlis’in Norşin İlçesinde seçim çalışmalarını hızlandıran Barış ve Demokrasi Partisi, kitlesel bir katılımla seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi.

BDP Norşin'de seçim bürosu açtı!

HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, HDP Van Milletvekili Özdal Üçer, BDP Norşin Eş Başkan Adayları Mehmet Emin Özkan ile Nazime Arvas, Bitlis Belediyesi Eş Başkanı Nevin Daşdemir Dağkıran, Hizan Belediyesi Eş Başkanları İhsan Uğur ve Ruken Yıldırım, Purxus (Ovakışla) Belde Belediyesi Eş Başkanları Ahmet Demir ve Selvin Karakoç, BDP Bitlis il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda yurttaşın katılım sağladığı seçim bürosu açılışı öncesi yüzlerce araçlık bir konvoyla Norşen kent merkezine gelindi. Norşin kent merkezindeki seçim bürosu önünde bekleyen kitlenin selamlanmasının ardından BDP Belediye Eş Başkan adayı Nazime Arvas bir konuşma yaptı. Konuşmasında 30 Mart seçimlerinde BDP’nin hakkıyla aldığı belediyenin AKP hileleri ile elinden alınmak istendiğini ancak buna müsaade etmeyeceklerini belirten Arvas, “1 Haziran'da ilçenin birliğini daha güçlendirmek için seçim çalışmalarına güç verilmelidir. Norşin seçimleri Kürt Halkının onur meselesidir ve Kürtler hırsızlara geçit vermeyecektir” dedi.

Arvas'ın ardından konuşan Eşbaşkan Adayı Mehmet Emin Özkan ise AKP’nin 30 Mart’ta yaptığı hilelerin hesabını 1 Haziran’da vereceğini kaydetti. AKP'nin hileleri ve yalanlarının  halkın gözünde değeri olmadığını kaydeden Özkan, "İnsanların iradesini para ile satın almaya çalışıyorlar. Ama ahlaksızca insanlarımızın içine girerek, onların zaaflarından yararlanarak onlara para teklifi yapıyor ve insanlarımızı kandırmaya çalışıyor. Bu hesabı da 1 Haziran'da soracağız. İlçe halkı 5 yıldır huzur içerisindeydi. Ancak AKP'li belediye başkan adayının ilçeye gelmesinin ardından ilçede huzursuzluk çıktı. Bunlar barış ve birlikten değil; ikilik ve çatışmadan nemalanmaktadırlar.

HİLEYE FIRSAT VERMEYECEĞİZ

30 Mart seçimlerinde BDP'ye zulüm yapıldığını ve zulme ortak olanların zalimlerin ortağı olacağını kaydeden HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu AKP Adayına seslenerek “Allah’tan kork! İnsan  mazlumların hakkını yer mi? Nerde müslümanlığınız? Hangi din ve kitapta bunlar geçiyor. Neden yenilmeyi kabul etmiyorsunuz. 1 Haziran’da da 30 Mart’ta olduğu gibi hile yapmayı düşünüyorsanız bundan biran önce vazgeçin. Yoksa dünyayı birbimize dar ederiz" dedi.  AKP'li vekillerin halkın içerisinde gezmediğini ve seçimden seçime gelip halka propaganda yaptığını ifade eden Zenderlioğlu, AKP'nin halkın iradesini kullanarak haksız kazanç elde ettiğini belirtti. Kürtlerin artık AKP'lilerin oyunlarına gelmemesi gerektiğini belirten Zenderlioğlu, "1 Haziran'da halkın özgürlük ağacının altına evet mührü basacak. O vakitte desinler oy pusulaları mühürsüzdür. Hırsızlık yapanlar hırsızlıklarının altında kalacaklardır" dedi.

KAYMAKAM VE VALİNİN SİYASETLE İŞİ NE?

Zenderlioğlu'nun ardından kısa bir konuşma yapan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer de seçimin sadece yerel seçim olmadığını; Kürt halkının irade beyanı olduğunu belirtti. İlçenin, "Kürdistan"ın en kadim kentlerinden biri olduğundan dolayı AKP'nin seçimlerde hile yaparak ilçeye hırsızları, rantçıları yerleştirmeye çalıştırdığına dikkat çeken Üçer, "Belediyenin bütçesi ilçe kaymakamlığın bünyesinde bulunan Tarım ilçe Müdürlüğü'nün bütçesi kadar bile yoktur. İlçe, Tarım, Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlüğü'ne trilyonlarca bütçe ayrılıyor. Bu parada birilerinin şahsi hesabına giriyor. Olaya sadece ekonomik olarak bakmıyorlar. Çünkü belediye başkanını halk seçiyor kaymakamı halk seçmiyor. Onların belediyeyi alarak halkın iradesini almaya çalışıyorlar. Ama hiç umut etmesinler. Kürdistan'a 50 kaymakam ve ilçe seçim kurulu dahi gelse halk bu seçimi kazanacaktır" diye konuştu. Hiç kimsenin silah zoruyla bu halkı korkutmaya çalışmasını aklından bile geçirmemesi gerektiğini vurgulayan Üçer, "Bütün Kürdistan halkı insanlık onuru için tek yumruk olmasını bilir. Ama biz istiyoruz ki demokratik bir seçim olsun. Kaymakam ve Vali'nin ne işi var siyaset yapmaya. Eğer kendinize o kadar güveniyorsanız, memurluktan istifa edin ve siyasi bir partiye olduktan sonra halkın önüne çıkın halk sizin boyunuzun ölçüsünü ölçsün. Devletin gücünü kullanarak bu halka zulüm etmeye çalışıyorsanız o nafile bir durumdur" diye konuştu.

Yapılan konuşmalarının ardından HDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu ve Van Milletvekili Özdal Üçer, Bitlis Belediye Eşbaşkanı Nevin Daşdemir Dağkıran ve BDP Güroymak Belediye eşbaşkanları seçim bürosu önüne gelerek kapıda tutulan kurdeleyi kesti.  / anf

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2014, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER