Bedelli askerler kışlada

Bedelli askerliğe ilk celp dönemi için başvuranlar bugün kışlalara giderek teslim oldu. Bedelliler 13 farklı yerde oluşturulan merkezlerde birliklere teslim oluyor.

Bedelli askerler kışlada
Bedelli askerlik için başvuru yapan 515 bin kişiden ilk celp döneminden faydalananlar, kışlalara teslim olmaya başladı. Görevli askerler tarafından “Vatan hizmetine hoş geldin” denilerek karşılanan bedelliler, kayıt masasındaki işlemlerini bitirdikten sonra askerliklerine başladı.


İlk cep döneminden yaralananlar, 13 farklı yerde oluşturulan merkezlerde birliklere teslim oluyor. Bu merkezlerden biri olan Ankara Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’na sabah saatlerinden itibaren bedelli askerler gelmeye başladı. 21 günlük eğitim için kışlaya gelen askerler görevli askerler tarafından “Vatan hizmetine hoş geldin” denilerek karşılandı. 

TELEFON HATTI SATIN ALDILAR

Kışlaya gelen askerler, nizamiyeden girdikten sonra kendileri kurulan masalarda gerekli işlemleri yaptıktan sonra silah altına alındı. Nizamiyeden içeri girenler ilk önce isteğe bağlı olarak vatani görevini yaparken kullanabileceği telefon hattı satın alıyor. Daha sonra kayıt masasına giderek kayıt işlemlerini yaptırıyor. Üzerlerinde ilaç bulunanlar bunları teslim ediyor ve ardından kışla içine adım atarak askerlikleri başlıyor.

Etimesgut’taki kışlada ilk celpte yaklaşık 2 bin 550 kişi yer alacak.  Bedelli askerlik hizmetinden yararlanacak yükümlüler, “tek er muharebe eğitimi”, “yanaşık düzen eğitimi”, “mekanik nişancılık ve atış eğitimi”, “temel beden eğitimi” ve “askeri kültür” olmak üzere 5 ana başlıkta eğitim görecek.(ANKARA/DHA)

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2018, 23:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER