Bemal Tokçu'nun Cenazesi Toprağa Verildi

Yüksekova’da çıkan olaylarda polis kurşunuyla hayatını kaybeden Bemal Tokçu binlerce kişi tarafından yoğun kar yağışı altında defnedildi. Tokçu'nun cenazesi gözyaşları arasında toprağa verilirken, yakınları mezarı başında sinir krizi geçirdi. Yakınlarını, cenaze törenine katılanlar teselli etti.

Bemal Tokçu'nun Cenazesi Toprağa Verildi
 Hakkari Yüksekova’da Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir'in 7 Aralık'taki cenaze töreninin sırasında polis tarafından vurulan ve dün tedavi gördüğü Van'da yaşamını yitiren Bemal Tokçu için cenaze törene yapıldı. Tokçu’nun cenaze töreni için ilçede eczane ve fırınlar dışında esnaflar kepenk açmadı. Soğuk havaya ve yoğun kar yağışına rağmen cenaze törenine binlerce kişi katıldı. 

 

Orman mahallesindeki merkez caminde kılınan öğlen namazının ardından Tokçu’nun naaşı cenaze aracında oluşturulan korteş eşliğinde Orman mezarlığına götürüldü.

 

Cenaze törenine Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, BDP Yüksekova İlçe Başkanı Nail Durmaz, Esende Belde Belediye Başkanı Hurşit Altekin, Kurdi-Der, TUHAD- FED, MEYDA-DER, Barış Anneleri İnsiyatifi, STK’lar,  Tokçu’nun Ailesi ve binlerce kişi katıldı.

 

Cenaze töreninde konuşan BDP Yüksekova İlçe Başkanı Nail Durmaz, PKK’lilerin mezarlarının tahrip edilmesine tepki göstermek amacıyla çıkan olaylarda yaşamını yitiren M.Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir ile Bermal Tokçu’nun özgürlük ve demokrasi yolunda şehit olduklarını belirtti.

  

Defin işlemleri tamamlandıktan sonra ilçe merkezine slogan atarak yürüyüşe geçen bir grup gösterici ile polis arasında kısa süreli gerginlikte yaşandı.

 

Akalın (Bajirge) Mezarlığı'nda toprağa verileceği belirtilen cenazenin, yoğun kar yapışı nedeniyle camiye yakın olan Orman Mahallesi Mezarlığı'nda defnedileceği açıklandı. Yine yoğun kar yağışından dolayı çevre il, ilçe ve köylerden cenaze törenine katılacak isteyenler ilçeye gelemedi.

 

Öte yandan cenaze töreni öncesi polis yoğun önlemler aldı. Cenaze töreni için Van ve Hakkari'den 3 otobüs çevik kuvvet polisi ve çok sayıda zırhlı araç ilçeye getirildi. Sabah saatlerinde çok sayıda zırhlı araç ve özel hareket timi ilçede açık bulunan yollarda devriye gezdi. / Yüksekova Güncel

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER