Bilgen: 'Başkanlık için Avrupa ile ilişkileri koparmak istiyor'

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, HDK 7. Kongresinde yaptığı konuşmada gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bilgen: 'Başkanlık için Avrupa ile ilişkileri koparmak istiyor'
Hükümetin Batı ile ilişkileri en alt düzeye indirmediği sürece Putin'in istedikleri kapıyı açmayacağını bildiğini belirten Bilgen, “Bunun içindir ki, başkanlık hesabının Avrupa ile ilişkiler varken mümkün olamayacağını düşünüp Irak’a girmenin hesaplarını yapıyorlar. 10 Kasım’da güvenlik yok diye Anıtkabir’de yürüyemeyeceksiniz, sonra da Irak’a mı yürüyeceksiniz?” dedi.


HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) 7. Olağan Genel Kurulu'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yeni Şafak’ta yazan AKP’li bir milletvekilinin köşe yazısında, '93 yıl önce duvara asılan tüfeğin belki de kullanılma zamanı gelmiştir" ifadelerini eleştirdi. Bilgen, “Kime karşı savaşacaksınız? Yoksa artık iç savaş niyetinizi köşe yazılarına yazacak kadar pervasızlaştınız mı” diye sordu. 

ANITKABİR'E YÜRÜYEMEYENLER IRAK'A NASIL GİRECEK?


Gençliklerini “Komünistler Moskova’ya” sloganı ile geçirenlerin bugün bütün umutlarını Moskova’ya bağladığını belirten Bilgen, “Müttefikleriyle Minbiç'e, El Bab’a girme izni almanın Putin’in önünde amuda kalkmak olduğunu düşünüyorlar. Putin’in de, bütün tükürdüklerini yalatmakla yetinmeyeceğini, Batı ile ilişkileri en alt düzeye indirmedikleri sürece onlara istedikleri kapıyı açmayacağını iyi biliyorlar. Bunun içindir ki, başkanlık hesabının Avrupa ile ilişkiler varken mümkün olamayacağını düşünüp Irak’a girmenin hesaplarını yapıyorlar. Sorulmaz mı, 10 Kasım’da güvenlik yok diye Anıtkabir’de yürüyemeyeceksiniz, sonra da Irak’a mı yürüyeceksiniz” diye konuştu. 

ARKADAŞLARIMIZ ASLANLAR GİBİ GİTTİ


İki bakanın kendilerini dillerine doladığını ifade eden Bilgen, kendilerine yapılan hakaretlerin muhatabının, eş başkanlar ve milletvekillerinin değil, HDP'ye oy veren herkes olduğunu dile getirdi. “Dervişin fikri neyse zikri de odur” diyen Bilgen, kendilerine yönelik eleştirilerde hayvan benzetmelerinin de yapılmaması gerektiğini söyledi. Bilgen, “Hayvanlar aleminden söz etmek bir tarım bakanına yakışır, çünkü ahırlardan da sorumlu. Kendisi, ülkeyi aslında kimin dingonun ahırına çevirdiğini biliyor. Ama bu hayvan benzetmelerinde daha ileri gitmesinler. Bizim arkadaşlarımızın, aslanlar gibi gittiğini çok iyi biliyorlar. 17-25 Aralık’ta kimin nereye saklandığını da tarih yazacak. / Evrensel

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2016, 19:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER