Bingöl'de 2 kişinin sağ yakalandı iddiası

Bingöl Valiliği, Genç ilçesinde, 'Dur' ihtarına uymadığı iddiasıyla taranan araç içerisinde bulunan 4 kişinin öldürüldüğünü, 2 kişinin ise sağ yakalandığını açıkladı.

Bingöl'de 2 kişinin sağ yakalandı iddiası
 Bingöl’de Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu yaşamını yitirdi.

Bingöl’de Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda Ürker yaralanırken, il emniyet müdür yardımcısı ile bir komiser yardımcısı yaşamını yitirdi.

Şehir merkezinde bir caddede yürüyen Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e ve yanındaki emniyet görevlilerine yaklaşan bir araçtan ateş açıldı.

Saldırıda Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu yaşamını yitirdi. Yaralanan Bingöl Emniyet Müdürü Ürker ise hastaneye kaldırıldı.

Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ürker’in burada ilk tedavi yapıldıktan sonra Ankara’ya sevk edilmesine karar verildi. Ürker’in ambulans uçakla Ankara’ya sevk edileceği ve tedavisinin burada devam edeceği belirtildi.

Valilikten açıklama

Bingöl Valiliği’nin konuyla ilgili açıklama yaptı.

“09.10.2014 Perşembe günü saat 21.15 sularında Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve emniyet müdür yardımcısı Atıf Şahin beraberindeki personeli ile Yenişehir Mahallesi Yeşim Sokak’ta emniyet- asayiş yoklaması maksadı ile yürüyüş halinde iken binek araçtan inen şahıslar tarafından uzun namlulu silahla saldırıya maruz kalmışlar, olayda ağır yaralanan Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu kaldırıldıkları Bingöl Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış, ağır yaralanan İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ile bacağından yaralanan Polis Memuru Uğur Adlı’nın ise tedavilerine Bingöl Devlet Hastanesinde devam edilmekte olup saldırıyı gerçekleştirenlerin yakalanması için operasyon başlatılmıştır.”

4 kişi öldü

Doğan Haber Ajansı’nın haberine göre Genç ilçesi yakınlarında durdurulmak istenen bir araçtan polise ateş açıldığı, çıkan çatışmada araçta bulunan 4 kişinin öldüğü 2 kişinin ise gözaltına alındığı belirtildi. / İMC

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER