Binler Nusaybin'de utanç duvarını protesto etti

Nusaybin-Qamışlo arasına örülmeye başlanan utanç duvarını protesto etmek için 20 bin kişi Nusaybin’deki Mittani Kültür Merkezi önünde toplandı.

Binler Nusaybin'de utanç duvarını protesto etti
Nusaybin-Qamışlo arasına örülmeye başlanan utanç duvarını protesto etmek için 20 bin kişi Nusaybin’deki Mittani Kültür Merkezi önünde toplandı. Dün akşamdan bu yana Kuzey Kürdistan’ın çeşitli kentlerinden yola çıkan binlere kişi polis engeline rağmen, Nusaybin’e ulaştı. Miting için, BDP Eşbaşkanları ve milletvekillerinin alana ulaşması bekleniyor. Qamışlo tarafında ise sınıra gelen 5 bin kişi Nusaybin’deki eyleme alkış, slogan ve zılgıtlarla destek veriyor.


Sabah saatlerinde Midyat, Mardin’den gelen kitle, İpekyolu üzerinde polis tarafından engellendi. Yapılan görüşmeler ardından kitlenin geçişine izin verilmesi ile birlikte, 500’ün üzerinde aracın oluşturduğu konvoy Nusaybin’e ulaştı.

Miting alanında Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İbranice, üzerinde sınır telinin fotoğrafının bulunduğu "Utanç duvarını istemiyoruz", "Ya Rojava üzerindeki ambargoyu kaldıracağız, ya da Bakur'u Rojavalaştıracağız", "Gelê Kurd sînoran nasnake", "Dîwarê şermê sûcê mirovahiyê ye" pankartları asıldı. Miting alanı ayrıca HPG Komutanlarından Akif Doğan fotoğrafları,  PKK ve Konfederalizm bayrakları, YPG ve HPG flamaları ile donatıldı. Halk ise PKK Lideri Abdullah Öcalan fotoğrafları ve YPG bayrakları taşıyor.

Fırın ve eczaneler dışında kepenklerin tamamen kapalı olduğu Nusaybin’e Antep, Urfa, Siirt, Adıyaman, Van, Muş, Hakkari, Şırnak’tan yola çıkanlar henüz ulaşmadı.

Polis, sınıra 20 metre aralıkta, 500 metre uzunluğunda bariyer kurarak, sınıra ulaşımı da engellemiş durumda.

BDP’LİLER SEÇİM OTOBÜSÜ İLE NUSAYBİN’DE

BDP Eşbaşkanları ve milletvekilleri ise sabah saatlerinde BDP seçim otobüsü ile Amed’den yola çıktı. Öğle saatlerinde ilçeye giren BDP’lilerin alana ulaşması ile birlikte mitingin başlaması bekleniyor.

PKK, Öcalan ve Rojava lehine slogan atan kitle, müzik eşliğinde halay çekiyor.

QAMIŞLO’DA DA BİNLER EYLEMDE

Bu arada Qamışlo tarafında da yaklaşık 5 bin kişi ellerinde YPG bayrakları, pankartlar ile eyleme Nusaybin’deki eyleme destek veriyor. Zılgıtlar, sloganlar atan kitlenin bekleyişi sürüyor. / anf

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2013, 21:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER