BM: Yarından itibaren Erbil’e yardım başlatacağız

Birleşmiş Milletler, yarından itibaren Türkiye, Dubai ve Ürdün üzerinden Erbil’e yardım göndereceğini açıkladı.

BM: Yarından itibaren Erbil’e yardım başlatacağız

Birleşmiş Milletler (BM), Erbil’e yarından itibaren yardım göndermeye başlayacaklarını açıkladı.

Yapılan açıklamada, “Yarından itibaren Türkiye ve Ürdün’den konvoylar, Dubai’den deniz üzerinden yapılacak sevkiyatlar da dahil olmak üzere Erbil’e 4 gün sürecek bir havadan yardım operasyonu başlatıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

BM İnsan Hakları Konseyi Sözcüsü Adrian Edwards ise yardımla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu çok önemli bir hareket ve uzun süredir gördüğüm en kapsamlı yardım” dedi.

Edwards, yaşananın çok büyük bir insani felaket olduğunu belirterek her geçen gün daha fazla sayıda insanın bu felaketten etkilendiğini söyledi.

Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) 3 Ağustos’ta Şengal’e yönelik saldırıları sonucu yüzbinlerce Ezidi Kürt Şengal Dağı’na sığınmıştı.

Halk Savunma Güçleri (HPG) ve Halk Savunma Bilikleri (YPG) güçlerinin açtığı güvenlik koridoru üzerinden Rojava’ya götürülen yüz binlerce kişi, Rojava üzerinden Irak Kürdistanı’na geçerken, on binlercesi başta Derik’te kurulan Newroz Mülteci Kampı olmak üzere Rojava’nın çeşitli kent ve kasabalarında kamp ve kamuya ait evlerde bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2014, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER