Bulanık ve Doğubayazıt'ta kepenkler açılmadı

Kobanê'de DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Tanju Esin'in (Zindan Serbest) cenazesi Urfa Adli Tip Kurumu'ndan alındıktan sonra gece saatlerinde ulaştığı Muş'un Bulanık ilçesinde esnaf kepenk açmadı.

Bulanık ve Doğubayazıt'ta kepenkler açılmadı
Kobanê'de yaşamını yitiren YPG'li Tanju Esin'in (Zindan Serbest) cenazesinin getirileceği Bulanık ile Erzurum H Tipi Kapalı Cezaevi'nde AKP hükümetinin tavrını protesto etmek için yaşamına son veren PKK'li Ahmet Aslan'ın cenazesinin getirileceği Doğubayazıt'ta kepenkler açılmadı


Kobanê'de DAİŞ çeteleri ile yaşanan çatışmada yaşamını yitiren YPG'li Tanju Esin'in (Zindan Serbest) cenazesi Urfa Adli Tip Kurumu'ndan alındıktan sonra gece saatlerinde ulaştığı Muş'un Bulanık ilçesinde esnaf kepenk açmadı. İlçeye bağlı Erentepe (Liz) Beldesi'nde yüzlerce kişi tarafından karşılanan cenaze Bulanık Merkez Camii avlusunda yıkanarak dini vecibeleri yerine getirildi.

Sabah saatlerine kadar yıkama işlemlerinin sürdüğü cenazenin defin törenine katılmak için halk DBP ilçe binası önünde toplanmaya başlarken, esnaf kepenk açmadı. Yoğun polisiye önlemlerinin alındığı ilçede ilerleyen saatlerde, YPG'li Esin'in cenazesi Yazbaşı (Gundê Xelê) köyünde kitlesel bir şekilde toprağa verilecek.

Erzurum H Tipi Cezaevi'nde, AKP hükümetinin barış süreci ve Kobanê'ye yönelik saldırılara karşı tutumu nedeniyle kendini asarak yaşamına son veren PKK'li Ahmet Aslan'ın cenazesinin getirileceği Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde de kepenkler açılmadı. 

Halk PKK'li Aslan'ın cenazesini karşılamak için Van Çaldıran yol ayrımına akın ediyor.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2014, 17:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER