Buldan: Önemli olan mekanızmaların oluşturulması

HDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, dünkü görüşmede hükümetin taleplere olumlu yaklaştığını belirtti.

Buldan: Önemli olan mekanızmaların oluşturulması

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkan Vekili ve İmralı Heyeti’nde yer alan Pervin Buldan, basında yer alan “müzakere heyetinin genişletileceği, İmralı Cezaevi’ndeki tutukluların değiştirileceği ve izleme kurulunun oluşturulacağı” yönündeki haberleri doğruladı.

Etkin Haber Ajansı’na (ETHA) konuşan Buldan, Başbakan Yalçın Akdoğan ile dün gerçekleştirilen görüşmede, taleplere hükümetin olumlu yaklaştığı yönünde bir izlenim aldıklarını belirtti, “Bu taleplerin yerine getirilmesi konusunda herhangi bir engelin bulunmadığı bizimle paylaşıldı” dedi.

Buldan, Akdoğan’ın görüşmenin sonuçlarını Başbakan Ahmet Davutoğlu ile paylaştıktan sonra, kendilerine taleplere ve adaya gidiş tarihine ilişkin bilgi verileceğini söyledi.

Buldan, “Mesele sadece adaya gitmek değil. Önemli olan bu mekanizmaların kurulmasıyla adaya gitmemiz. Böylece resmen müzakere sürecine geçilmesi” dedi.

“Talepler karşılanmadan adaya gidiş tarihi verilirse, adaya gidecek misiniz?” sorusuna Buldan, “Bu soruya henüz net bir yanıt veremeyiz. Önümüzdeki günlerde yetkililerle yapacağımız görüşmelerden sonra ancak netleşir. Ancak bizim beklentimiz, bir an önce mekanizmaların kurulması ve hayata geçirilmesi. Umarız İmralı’ya gidişten önce bu yönde adımlar atılır” dedi.

Heyete yeni isimler

HDP heyeti ile Akdoğan arasında yapılan görüşmeye göre, HDP’nin heyetine Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Hatip Dicle ile Demokratik Özgür Kadın Hareketi’nden (DÖHK) Ceylan Bağrıyanık’ın da dahil olması gündemde.

Ayrıca, İmralı Cezaevi’ne daha önce getirilen 5 hükümlü değiştirilecek. Yeni 5 hükümlünün ismi hükümete verildi.

16 kişilik izleme kurulunun oluşturulması da gündemde.

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2014, 22:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER