Buldan ve Önder KCK yöneticileriyle görüştü

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, KCK yöneticilerinin Newroz'da Amed'de PKK lideri Abdullah Öcalan'ın okunan bildirisinin arkasında olduğunu ve süreci devam ettireceklerini söyledi. "Görüşmede, sürecin sorunsuz devam etmesi için hükümetin atması gereken adımları gündeme getirdi.

Buldan ve Önder KCK yöneticileriyle görüştü
PKK lideri Abdullah Öcalan'la yaptıkları görüşme ardından Kandil'e ziyarette bulunan BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, KCK yöneticilerinin Newroz'da Amed'de PKK lideri Abdullah Öcalan'ın okunan bildirisinin arkasında olduğunu ve süreci devam ettireceklerini söyledi. "Görüşmede, sürecin sorunsuz devam etmesi için hükümetin atması gereken adımları gündeme getirip, Öcalan'a müzakereci rolü için hükümetin yasal zemin hazırlaması gerektiğini ifade ettiler" dedi. 


Önceki gün beraberinde milletvekili İdris Baluken ve HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder ile birlikte Kandil'e giden, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, KCK yöneticileri ile yaptıkları görüşmenin çok olumlu geçtiğini söyledi. 

Buldan, KCK yöneticilerinin 'Çözüm ve barış süreci' konusunda Öcalan'ın açıkladığı Newroz bildirisinin arkasında olduklarını ve süreci devam ettirdiklerini söylediklerini belirtti. Buldan, KCK yönetiminin devam eden süreç ve Öcalan'ın arkasında olduklarını yinelediklerini ifade ederek, şöyle konuştu: "Görüşmede, sürecin sorunsuz devam etmesi için hükümetin atması gereken adımları gündeme getirip, Öcalan'a müzakereci rolü için hükümetin yasal zemin hazırlaması gerektiğini ifade ettiler. Daha önce İmralı adasında sayın Abdullah Öcalan ile yaptığımız görüşmenin notlarını tutanak haline getirip kendilerine göndermiştik. Söz konusu 4 aylık bir opsiyon ile ilgili sayın Öcalan'ın görüşünü biliyorlardı. Birçok konuda görüştük. Bize sayın Öcalan'a iletilmesi için yazılı bir mektup vermediler. Ancak, görüşlerini sözlü olarak iletmemizi istediler. Genel hatları ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdik." 

Buldan, daha önce Kandil'e yaptıkları ziyarette Federal Kürdistan Bölgesi'nin kendilerine yardımcı olduğunu ancak, bu sefer ilk kez sıkıntı ile karşılaştıklarını belirterek, "Sayın Mesut Barzani Diyarbakır'a gelecekken ve Diyarbakır'dayken bize sıkıntı çıkardılar. Sayın Baluken ile birlikte Süleymaniye'ye uçak ile gittik. Ancak, sayın Sırrı Süreyya Önder, karayolu ile geldiği için daha önce kendisine tahsis edilen araç bu kez verilmemiş. Sayın Önder'in bindiği araç her kontrol noktasında durdurularak aranmış. Kürt yönetiminin denetiminde bulunan İbrahim Halil Gümrüğü'ndeki VIP Salonu'na alınmadığı gibi kendisine araç verilmeyince kendisi Cizre minibüsü ile sınırı geçmek zorunda kalmış" şeklinde konuştu. / anf

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2013, 11:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER