Çatısı Yanan Vatandaşa Şemdinli Belediyesi Sahip Çıktı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesinde önceki gün sabah saatlerinde meydana gelen yangında evinin çatısı yanan vatandaşa Şemdinli Belediyesi sahip çıktı.

  Çatısı Yanan Vatandaşa Şemdinli Belediyesi Sahip Çıktı

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Şemdinli İlçesinde önceki gün sabah saatlerinde meydana gelen yangında evinin çatısı yanan vatandaşa Şemdinli Belediyesi sahip çıktı.
 


Şemdinli ilçesinin Moda Mahallesi’nde İlhan Arıcı’ya ait binanın çatısında dün sabah saatlerinde yangın çıktı. Şemdinli Belediyesi itfaiye ekipleri ile TOMA aracının müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Meydana gelen yangın nedeniyle binanın çatısı tamamen kullanılmaz hale geldi. Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı’nın girişimleriyle çatısı yanan vatandaşa çatı, kereste ve malzeme desteğinde bulunuldu. Şemdinli Belediyesi Fen İşleri ekipleri ile vatandaşların el birliği ile çatı yeniden onarıldı.
 

Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı yaptığı açıklamada; “ dün sabah saat 09.00 gibi bir vatandaşımızın binasının çatısında yangın çıktı. Belediye olarak en hızlı şekilde müdahale etmeye çalıştık. Hem belediyemizin itfaiye ekibi hem de emniyetimize ait TOMA araçlarıyla bir saat içerisinde yangın kontrol altına alındı. Tabi bizim en çok memnun olduğumuz ve hamd olduğumuz konu herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın olmamasıydı. Yangın nedeniyle çatı tamamen kullanılmaz hale geldi. Biz de bugün sabah itibarıyla belediyemizin fen ekibini malzemeyle beraber buraya taşıdık ve şuanda müdahale ediyoruz. İlçemizin de hayırsever ustaları tüm mahallelerdeki inşaat ustaları, çatı ustaları buradayız. Allah’ın izniyle bugün bu sorunu bertaraf edeceğiz. Maddi ve manevi her türlü mağdur durumda olan vatandaşımızın yanında olacağız” dedi. 

Yangında çatısı yanan bina sahibi İlhan Arıcı ise; “Yangın çıktığı zaman il dışındaydım. Belediyenin itfaiye ekibi ile emniyete bağlı TOMA aracının müdahalesiyle yangın kısa sürede söndürüldü. Çatımız kullanılmaz hale geldi. Sağolsun Şemdinli Belediyesi çatının onarılması için destekte bulundu. Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı’ya, Şemdinli kaymakamlığına yangına müdahale eden Şemdinli Emniyet Müdürlüğü ekiplerine ve bugün çatının onarılması için el birliği yaparak yaralarımızı saran tüm Şemdinli halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2020, 10:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER