Çeteler bu kez Ceylanpınar sınırında saldırı hazırlığında

Kobanê ve Girê Spî'de (Til Abyad) aldığı büyük yenilginin ardından bombalı saldırılarla kitle katliamlarına yönelen faşist DAİŞ çeteleri, bu kez Cizîre Kantonu'nun Serêkaniyê kentine saldırı hazırlığında halk tarafından yakalandı.

Çeteler bu kez Ceylanpınar sınırında saldırı hazırlığında
 Kobanê ve Girê Spî'de (Til Abyad) aldığı büyük yenilginin ardından bombalı saldırılarla kitle katliamlarına yönelen faşist DAİŞ çeteleri, bu kez Cizîre Kantonu'nun Serêkaniyê kentine saldırı hazırlığında halk tarafından yakalandı.

Dün gece Ceylanpınar-Serêkaniyê sınır kapısı yakınında Rojava'ya saldırı hazırlığı yapan 60-70 kişilik bir grup fark edildi. Halkın çetecileri fark etmesinin ardından Türk askerleri, grubu kısa bir süre alıkoydu. Ancak gözaltı işlemi yapmak yerine sınırın Türkiye tarafından serbest bıraktı.

2013 yılının yaz ve sonbahar aylarında El Nusra'nın da içinde olduğu 30'u aşkın çete, Serêkaniyê'yi işgal ederken, yine Ceylanpınar sınır kapısından giriş yapmıştı. Tarım İşletme Müdürlüğü'ne ait bina da çetelerin üstlenme merkezi olarak kullanılmıştı.

Serêkaniyê'nin çetelerin işgali altında olduğu günlerde Ceylanpınar Sınır Kapısı açık tutulurken, YPG/YPJ savaşçılarının kentteki işgale son vermesinin ardından sınır kapısı kapatılmış ve bir de duvar örülmüştü.
Güncelleme Tarihi: 07 Temmuz 2015, 17:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER