Çetelerin Türkiye’de kampları var

Afrin Asayişi tarafından tutuklanan çete üyeleri Reyhanlı’daki kamplarına gideceklerini söylerken burada eğitim göreceklerini belirtti.

Çetelerin Türkiye’de kampları var
Bugüne kadar Türkiye’nin çetelerin Rojava geçişleri sırasında verdiği yardım konusunda birçok bilgi ve belge ortaya çıkarken son dönemlerde yakalanan çete üyelerinin yaptıkları itiraflarla Türkiye’de eğitim kamplarının varlıkları da ortaya çıktı.


ĞEZEVİ SALDIRISININ AÇIĞA ÇIKARDIĞI GERÇEKLER

Geçtiğimiz günlerde Afrin’in Şêrava nahiyesine bağlı Ğezevi köyü kontrol noktasında intihar eylemi gerçekleştirmek isterken kendilerini imha etmek zorunda kalan çete üyeleri birçok gerçeği açığa çıkardı. Bu saldırıdan sonra olası saldırıları etkisizleştirmek için güvenlik önlemlerini arttıran Afrin Asayişi tarafından geçtiğimiz günlerde çete üyesi oldukları şüphesiyle gözaltına alınan kişilerhakkında yürütülen soruşturmada Reyhanlı’da çete kampları olduğu bilgisine ulaşıldı.

FİLİSTİNLİ MEKAWİ REYHANLI’YA EĞİTİME GİDECEKTİ

Afrin Asayişi tarafından yakalanıp sorgulananlardan biri Filistinli Şêx Muhammed Mekawi. Mekawi İsrail devletinin ilan edildiği yıllarda ailesi göç ederek Suriye’ye yerleşmiş. Halep’in Handarat Filistin kampında yaşamaya başlamışlar. Mekawi Suriye’de devrim adına çıkışın başlamasından sonra Halep çevresinde ortaya çıkmaya başlayan birçok derneğin olduğu bunlardan birinin de merkezi Reyhanlı’da olan Şam Şerif Derneği olduğunu belirtti. Mekawi Halep Saxur’da etkili olan bu derneğe üye olduktan sonra dernek adına örgütleme faaliyetleri yürüten Ebu Zeynep adındaki kişi tarafından örgütlendirilerek Reyhanlı’ya eğitime gönderilmek istendiğini belirterek şunları söyledi: “Ebu Zeynep derneklerinin Şam Şerif adındaki derneğin merkezinin Reyhanlı’da olduğunu söyledi. Bununla birlikte İslam Davasını yürütmek için İslami Araştırma Merkezi adıyla bir kuruluşlarının olduğunu ve istemem durumunda beni oraya eğitime gönderebileceğini söyledi. Kabul etmem üzerine İslami Araştırma Merkezi Adıyla Reyhanlı’daki eğitim kampına gitmek için Halep’ten gelirken Asayiş tarafından yakalandım.”

Asayiş yetkilileri Mekawi’nin yürütülen soruşturmasında daha başka birçok konuda bilgi verdiğini ancak gizlilik gerekçesiyle şimdilik veremeyecekleri belirtilerek, yardım dernekleri ve dini eğitim merkezleri adına kurulan bu tür kuruluşların birer askeri eğitim kampı olduğu yönünde de bilgiler, isimler verdiği belirtildi.

MISIR; ARABİSTAN VE ÜRDÜNLÜLER KAMPTA EĞİTİM GÖRÜYOR

Mekawi ile birlikte Reyhanlı’daki askeri eğitim kampına giderken Afrin Asayişi tarafından yakalanan diğer kişi ise Halep’in Dêrcêmêl nahiyesi doğumlu ve Halep’te Saxur ve Bab yolu üzerindeki iki cami’de imamlık yapan 19 yaşındaki Abdullah Genco. Genco da Ebu Zeynep tarafından örgütlendirildiğini, eğitimin bir ay kadar sürdüğünü söylemesi üzerine eğitime gitmek için karar aldığını belirtti.

Genco daha önce kampa gitmediğini ancak o kampta Mısır, Ürdün, Suudi Arabistanlıların da eğitim gördüklerini imamlık yaptığı Halep’teki Xalit Bin Welid camisinin imamları tarafından kendisine söylendiğini belirterek şunları ifade etti: “Reyhanlı’da böyle kamplarımızın olduğunu bilmeyen yoktur. Reyhanlı dışında da bazı kamplarımız vardır. Kamplarımızda İslam İnancını geliştirme, İslam davasının sadık insanlarını yetiştirmek için eğitim veriliyor. Daha önce gitmediğim için askeri eğitimlerin verilip verilmediğini bilmiyorum. Ama tanıdığım birçok insan orada eğitim gördüklerini, eğitimden silah ve cephanelerini alarak geldiklerini söylüyorlardı.”

Afrin Asayiş yetkilileri Mekawi ve Genco’nun verdikleri ifadelere göre Halep İdlib yolu kapalı olduğundan Afrin Atmê üzerinden gitmek istedikleri için buradan geçtiklerini belirttikleri ancak Afrin ve çevresinde intihar vb bazı eylemleri gerçekleştirmek için geldikleri konusunda ellerinde bazı ihbarlar olduğu için yakaladıklarını belirtti. / anf

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER