Ceylanpınar'da şüpheli 3 asker ölümü

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 1’inci Hudut Piyade Bölüğü’nde 3 asker gece yarısı nöbet tuttukları kulede öldürülmüş halde bulundu.

Ceylanpınar'da şüpheli 3 asker ölümü
Ceylanpınar ilçesi Gökçayır Mahallesi ile Rojava’nın Serêkaniyê bölgesi Tilxenzir köyü arasında bulunan Boztepe Hudut Karakolu’nda görev yapan 3 asker nöbet tuttukları kulede öldürülmüş halde bulundu.  3 askerin cenazesi sabah saat 06.00 civarında Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne getirildi. Askerlerden birinin kafasında tek kurşun ikisinin ise göğüslerine aldıkları tek kurşunla yaşamını yitirdikleri bildirildi. Askerlerin cenazeleri ilk incelemenin ardından Urfa Adli Tıp Kurumu’na sevk edilecek. Ölen askerlerin isimlerinin Ramazan Yel, Kadir Yıldız ve Umut Aslan olduğu öğrenildi.


Konuya ilişkin açıklama yapan Urfa Valisi İzzetin Küçük, olayın nasıl meydana geldiğinin belli olmadığını araştırmaların sürdüğünü söyledi. Açıklamada şöyle denildi: “Ateşin Suriye tarafından gelip gelmediği de araştırmalarımız dâhilinde. Şu anda bölgede geniş çaplı araştırmamız devam ediyor. Sağlıklı ve net bilgiyi havanın aydınlanmasıyla açıklayacağız."

Yerel kaynaklar kulede nöbet tutan bir askerin cinnet geçirmesi sonucu önce arkadaşlarını sonra kendini öldürdüğünü söyledi. Askerlerin ikisinin göğsünden birinin ise kafasından aldığı kurşunla ölmesi bir askerin iki arkadaşını öldürdükten sonra intihar ettiği iddialarını güçlendiriyor. / Firatnews

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER