Chomsky'den Erdoğan'ın davetine yanıt

Barış İçin Akademisyenler grubunun “Bu suça ortak olmayacağız” başlığı altında toplanan imzalara destek verdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’ye davet edilen Noam Chomsky, Erdoğan’a yanıt verdi.

Chomsky'den Erdoğan'ın davetine yanıt

 Barış İçin Akademisyenler grubunun “Bu suça ortak olmayacağız” başlığı altında toplanan imzalara destek verdiği için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye’ye davet edilen Noam Chomsky, Erdoğan’a, “Suriye ve Irak’ta IŞİD’e karşı savaşan temel kara gücü olan Kürt’lere karşı işlediği suçları kınayanları azarlıyor” yanıtını verdi.

Barış İçin Akademisyenler grubunun “Bu suça ortak olmayacağız” başlığı altında toplanan imzalara destek verdiği için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye’ye davet edilen Noam Chomsky, Erdoğan’a yanıt verdi.

Evrensel‘in e-posta yoluyla ulaştığı Chomsky, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye, (Sultanahmet’teki saldırı nedeniyle) Erdoğan’ın birçok yolla yardım ettiği IŞİD’i suçluyor, diğer yandan IŞİD’den pek de farkı olmayan el Nusra Cephesi’ni destekliyor. Ayrıca Erdoğan, hem Suriye hem de Irak’ta IŞİD’e karşı savaşan temel kara gücü olan Kürt’lere karşı işlediği suçları kınayanları azarlıyor.

Başka yoruma gerek var mı?”

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2016, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER