CHP'li eski başkan BDP'ye geçti

CHP'li eski Gevaş Belediye Başkanı Faik Tan, BDP'ye katıldı. Tan, “Parti görev versin ya da vermesin Öcalan'ın yolunda mücadele edeceğime yemin ediyorum” dedi.

CHP'li eski başkan BDP'ye geçti
CHP'li eski Gevaş Belediye Başkanı Faik Tan, BDP'ye katıldı. Tan, “Parti görev versin ya da vermesin Öcalan'ın yolunda mücadele edeceğime yemin ediyorum” dedi.


BDP Gevaş İlçe Örgütü, 2014 yerel seçimlerin startını Halk Eğitim Merkezi'ndeki halk toplantısıyla verdi. Toplantıda aday adayları sahneye çıkarak, 
görev verilsin ya da verilmesin her zaman Kürt halkının mücadelesi için çalışacaklarına dair söz verdi.

Toplantıda 1989-1994 ve 1999-2004 yılları arasında Gevaş Belediye Başkanlığı yapan Faik Tan, CHP’den istifa ederek BDP’ye katıldı.

BDP’ye üye kaydını yapan ve açıklamada bulunan Tan, sendikacılığın yanı sıra iki dönem Gevaş Belediye Başkanlığı görevi yürüttüğünü hatırlattı. CHP’de görev yapmasını  "halkına karşı hata" olarak nitelendiren Tan, iki dönem belediye başkanlığı yapmasına rağmen hiçbir şekilde hırsızlığa ve yandaşçılığa izin vermediğini ve kendisinin hala kirada oturduğunu belirtti. 89 ruhu ile aday adayı olduğunu açıklayan Tan, “Parti görev versin ya da vermesin Öcalan'ın yolunda mücadele edeceğime yemin ediyorum” dedi. 

Tan’ın BDP’ye katılımı salondakiler tarafından yoğun alkış aldı. / anf

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2013, 19:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gevaş gençleri
Gevaş gençleri - 11 yıl Önce

sayın başkanımıza sonsuz güvenimiz ve inanç imiz var
gevaş bakışınıza değerin onu tekrar başta gürünce ve dürüstü ve yaşamlı gevaş için t

SIRADAKİ HABER