Cumhurbaşkanı Gül: Yarın güzel şeyler olacak!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa değişikliği çalışmalarının sürdüğünü belirterek “Yarın da güzel şeyler olacak” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül: Yarın güzel şeyler olacak!

Türkiye Müteahhitler Birliği Yeni Genel Binası’nın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,   Hürriyet Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek’in, “Anayasa önerinizden sonuç almayı ümit ediyor musunuz?” sorusuna, “Çalışmalar devam ediyor, bakalım. Yarın da güzel şeyler olacak” yanıtını verdi.

“Güzel şeyler” konusunda detay verilmedi.

Abdullah Gül, 13 Aralık günü HSYK'nin yapısında değişiklik öngören teklifi görüşmek için BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ırkçı parti MHP lideri Bahçeli ile Çankaya Köşkü’nde ayrı ayrı görüşmüştü.

15 Ocak günü de Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören yasa teklifi konusunda açıklamalarda bulunan Gül, "Yargıyla ilgili sıcak tartışmalar yaşanırken ben bunların Türkiye'ye zarar vermeden aşılmasını, bir anayasa değişikliğiyle daha doğru olacağını düşündüm, bu çerçevede siyasi partilerimizin başkanlarını davet ettim" dedi./ anf

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2014, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER