Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi

Koalisyon görüşmeleri kapsamında AK Parti Genel Başkanı Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu görüşme sona erdi.

Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu koalisyon görüşmeleri kapsamında Başbakanlık Konutunda saat 18.00’da bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç’un da katıldığı toplantı sona erdi.

Görüşmeye ilişkin açıklamaların heyet başkanları Ak Partili Ömer Çelik ve CHP’li Haluk Koç tarafından yapılacağı belirtildi.

 

CHP ile koalisyon görüşmelerini yapan AKP heyeti hazırladıkları raporu  6 Ağustos 2015 tarihinde AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na sunmuştu.

45 gün içinde hükümet kurulamazsa

Anayasa’nın 116. maddesi gereği yeni seçilen TBMM’de Başkanlık Divanı seçiminden sonra 45 gün içinde Bakanlar Kurulunun kurulamaması halinde Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanına danışarak seçimlerin yenilenmesine karar verebiliyor.

Yenilenme kararı Resmi Gazete’de yayımlanıyor ve seçime gidiliyor. Cumhurbaşkanı Anayasa gereği, Ahmet Davutoğlu’na hükümeti kurmak için verdiği 45 günlük süre, 23 Ağustos’ta sona eriyor.

TBMM seçimleri, Anayasa’nın 77. maddesine göre, 4 yılda bir yapılıyor.

Meclis, bu süre dolmadan seçimin yenilenmesi kararı alabileceği gibi Anayasa’da belirtilen şartlar altında Cumhurbaşkanı tarafından verilecek karara göre de seçimler yenilenebiliyor. Yenileme kararı, TBMM tarafından verilmişse Meclis, seçimin yapılacağı tarihi de belirliyor. Yenileme kararının Cumhurbaşkanınca verilmesi halinde bu kararın alındığı günden sonra gelen 90. günü takip eden ilk pazar seçim yapılıyor.

Seçimlerin yenilenmesine veya ara seçim yapılmasına karar verildiği hallerde Yüksek Seçim Kurulu (YSK), ilgili kanunların seçimlere ilişkin tespit ettiği süreleri kısaltarak uygulayabiliyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER