Demirtaş: Barajı aşamazsak savaş hazırlığı yapacaklar

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Seçimde AKP güçlenerek çıkarsa, AKP çılgınlığı büyük bir savaş çıkartacak onun için içerde ve dışarda barış için HDP deyin” dedi.

Demirtaş: Barajı aşamazsak savaş hazırlığı yapacaklar

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Antep’teki seçim mitinginde konuştu.

Demirtaş’ın açıklamaları özetle şöyle:

‘Sizler ayakta tutuyorsunuz’

“Antep’i emeğiyle,alınteriyle ayakta tutanlar. Yani sizler, yoksul emekçiler Antep’i de, Türkiye’de sizler ayakta tutuyorsunuz. Bir gün çalışmazsanız; kendini sultan sanan var ya sarayda yiyecek ekmek bulamazlar.

“Kasasını dolduranlar, para sayma makinası olanlar ülkenin var olan zenginliklerini çalıyorlar. Biz ezilenden çalışandan yana olanlar sizlerin hakkını teslim etmek için geliyoruz

Metal işçilerinin direnişi

“Haklarını arıyorlar. Eğer ülkenin bütün işçileri, çalışanları el ele verirse eğer bir yerde bir grev yapıldığında geri kalan işçilerde destek verirse hakkınızı almak kolaylaşıyor. Bu nedenle Antep meydanında on binlerce işçinin selamını, dayanışma duygularını Bursa’da direnen işçilere gönderiyoruz.

“Sizlerin Bursa’da, Kocaeli’nde, İzmir’de Hakkari’de Van’da, Artvin’de çalışan, üretenle bir farkınız yok. Yoksulluk her yerde yoksulluk, açlık her yerde açlık. Açlığın Türkçesi, Kürtçesi, Alevisi, Sünnisi yok. Yoksuluz hepimiz .

‘Barış için HDP deyin’

“Barajı aşamazsak savaş hazırlığı yapacaklar. Seçimde AKP güçlenerek çıkarsa, AKP çılgınlığı büyük bir savaş çıkartacak onun için içerde ve dışarda barış için HDP deyin. Burada savaşın sıkıntısını en çok siz yaşadınız. Bizler artık barışı özledik. Dağlarımızda kurşun sesine değil kuş sesi hasret kaldık. Biz savaşı engelleyeceğiz.

“7 Haziran’da mühür sizdedir. O gün mühür kimdeyse sultan odur. HDP’ye verin burada seçilecek vekiller sadece HDP’lilerin adayı değil, herkesin temsilcileri olacak. Eğer sizler hazırsanız biz hazırız. Annelerin duaları bizim arkamızdaysa biz hazırız.”

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2015, 18:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER