Demirtaş: Bingöl'de satılık oy yok!

BDP 100’e yakın merkezde düzenlediği seçim mitinglerine Bingöl ile devam etti. Mitingte konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bingöl'de satılık oy olmadığını dile getirerek halkı “soygun ve kepaze partilerini” bırakmaya çağırdı

Demirtaş: Bingöl'de satılık oy yok!
BDP 100’e yakın merkezde düzenlediği seçim mitinglerine Bingöl ile devam etti. Mitingte konuşan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bingöl'de satılık oy olmadığını dile getirerek halkı “soygun ve kepaze partilerini” bırakmaya çağırdı. Bingöllüler de  AKP'ye "çaldıklarınız çalacaklarınızın garantisi!" pankartıyla göndermede bulundu. 


Seçimlere 4 gün kala düzenlenen miting için kente gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindekiler, Genç ilçesi girişinde binlerce kişi tarafından karşılandı. Genç ilçesinde halkı selamlayan Demirtaş, daha sonra yüzlerce araçlık konvoyla Bingöl’e hareket etti.

PTT Kavşağı’nda onbinlerce kişinin katıldığı miting alanında PKK’nin Bingöllü öncü kadroları Mehmet Karasungur, Hayri Durmuş’un posterleri dikkat çekerken çok sayıda PKK bayrağı açıldı.

'ÇALDIKLARINIZ ÇALACAKLARINIZIN GARANTİSİ' PANKARTI

Miting alanında AKP’nin yolsuzluk skandallarına "Çaldıklarınız çalacaklarınızın garantisidir" pankartıyla yanıt verilirken, Dimilki, Kurmanci lehçeleri ve Türkçe dilinde "Baş müzakereci rêber Apo'ya özgürlük” "AKP var vicdan yok. BDP var talan yok” "Bingöl'ün reçetesi doktorda çok yazılı döviz taşındı.

BDP Gençlik Meclisi üyesi gençler ise alanda PKK lideri Abdullah Öcalan’ın dev posterini dolaştırdı.

Mitingte ilk konuşmayı yapan BDP Bingöl Milletvekilli İdris Baluken, AKP'li belediyenin hizmetlerine değinerek, "Bakın belediye başkanı yapamadığı şeyleri itiraf ediyor. Son 5 yılda yapılan yolsuzlukları milletvekilleri itiraf ediyorlar. Ama en kötü olan da suçu birbirlerine atıyorlar. Belediye başkanı başarısızlığın sorumlusu Bakan'dır diyor. Onlar da belediye başkanıdır diyor. Başarısızlık ortada, Bingöl halkına hakaret ortada”

İLK EMİR OKU'DUR ÇAL DEĞİL!

Baluken'in konuşmasının ardından sahneye gelen BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş kitle tarafından dakikalarca sloganlar eşliğinde alkışlandı. Sözlerine "haftalardır gittiğimiz her yerde sorumluluğumuzu biraz daha ağırlaştırıyoruz" diyen Demirtaş, 5 yıl önce yapılan yanlışı bir kez daha yapamayacaklarını belirterek, kenti "hırsız" ve "soygunculara" bırakmayacaklarını ifade etti. AKP ile ilgili yolsuzluktan 5 yıl önceki seçimlerde bahsettiklerini hatırlatan Demirtaş, AKP hükümetinin 11 yıllık iktidarı boyunca kendisini padişah sayıp para, mal ve mülk için birçok şeyi sattığını ifade etti. Demirtaş, "Para uğruna servet uğruna ne yaptığınız bir bir ortaya çıktı. Her hırsız mutlaka maske kullanırlar. Bunlar da maalesef dinimizi maske olarak kullandılar. Onlara şunları diyoruz; Allah'ın ilk emri Oku’dur. Çal değildir. Bunların din ile alakası yoktur. Bunların kalitesizliği bunların cibilliyetsizliğindendir. Yoksa mala mülke tapanın dini imanı paradır. Bunlarda asla ve asla değerlere saygı olmadı. Bunlardan hangisi belediye başkanı olduysa ilk yaptığı kasasını doldurmak oldu" diye konuştu.

AKP'li milletvekillerinin malvarlıklarına dikkat çekerek, "Bunların bir oy uğruna saltanat uğruna doğruları çarpıtıp yalan üzerine saltanat kurduklarını hepimiz biliyoruz" diyen Demirtaş, "Öldürülen çocuk Berkin Elvan'ı alanlarda yuhalattılar. Hiçbir ana başka bir ananın çocuğunu acısını yuhalatmaz. Başbakan oy almak için Berkin Elvan'ın anasını alanlarda yuhalattı. Çocukların halen bu ülkede öldürülüyor olması Başbakan'ın utancıdır. Daha Silvan'da 10 yaşında Mehmet Ezer polisin attığı gaz fişeği ile ağır yaralandı. Allah şifa versin. Arkadaşlarımız Silvan'da miting yapıyor, her şey çok güzel geçiyor. Birkaç tane çocuk taş attı diye polis bunlara saldırıyor. Nasıl bir vicdandır bu? Nasıl olsa biz öldürünce Başbakan bize arka çıkıyor. Nasıl olsa biz öldürünce Başbakan onların analarını alanda yuhalatıyor diyorlar. Bunların asla ve asla dinle alakası yoktur. Bizler BDP olarak bütün insanların yaşaması üzerine politika ürettik. Bugün eğer dağlardan cenaze gelmiyorsa, analar ağlamıyorsa bu sizin iradenizledir" diye konuştu. 

BİNGÖL'DE SATILIK OY YOK

Bingöl'de satılık oy olmadığını dile getiren Demirtaş halkı “soygun ve kepaze partilerini” bırakmaya çağırdı. Demirtaş şöyle devam etti: "Hırsızın biri elinde bir testere bir pencere demirini kesiyor. Küçük bir çocuk da 'amca diyor sen ne yapıyorsun' Hırsız da diyor 'oğlum keman çalıyorum keman', çocuk diyor 'sesi çıkmıyor.' Hırsız, 'bunun sesi yarın çıkar' diyor. Bunlar işte 30 Mart'ta asıl kemanın sesini görecekler. Bunların yaptıkları hırsızlığın rüşvetçiliğin cevabını alacaklar. Sizden ricam eğer hayatınızda hırsızlık yapmadıysanız haram yemediyseniz ne olur bu hırsızlara ortak olmayın. Sizin işiniz değil bırakın onlar kendi ateşinde yansınlar. Bırakın bunlar öbür dünyada bu dünyada yansınlar." 

Diğer partilere oy verenlere seslenen Demirtaş, "Kendi menfaatleri için o partinin bu partinin peşinden koşanlar şöyle bir dakika durup düşünsünler Şeyh Said’i de dar ağacına götürdüler eğer Diyarbakır’daki mahkeme ona şunu sorsaydı; ey Şeyh Said efendi seni asmayalım ama sen devletin zulmüne boyun eğ devletin yanında yer alan deseydi Şeyh Said efendi de bunu kabul etseydi dar ağacına girmeyecekti. Ama o dik durmayı seçti eğer Şeyh Said efendi mahkemenin önünde diz çökseydi inanın ki onunda göğsüne bir madalya takarlardı. Ama o şerefsizlik madalyası takmak yerine boynuna ip geçirmeyi kabul etti. Diğer partilerde siyaset yapıp bu meydanlarda yürüyenler, dolaşanlar onu neye borçlusunuz biliyor musunuz? Bu halkın direnişine borçlusunuz. Eğer ki bu halkın direnişi olmasaydı yeminle şu Bingöl’ün çarşısında hepimiz boynumuz bükük, onurumuz kırık bir şekilde yürüyecektik. Zulme karşı eğer ki bu direnişi ortaya koymasaydık rezil kepaze olmuş birbirimizin yüzüne bakamayacaktık. Dimdik ayakta isek, işte bu halk sayesindedir. Bırakın bu rant, hırsızlık partilerini inan ki bundan daha kepaze duruma düşeceklerdir" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, "Akmayan sudan çukurlardan söz etmeyeceğim bile. Her seçimde gelip doğalgaz diyenleri unutmayın sakın. Gelip Çewlig'le alay edenlere cevap verelim. Öyle bir sonuç çıksın ki utansınları" diye konuştu. 

GÜLEN KAMERAMAN ERDOĞAN YÖNETMENDİ AMA…

Konuşmasının devamında AKP'ye dönük 17 Aralık yolsuzluk operasyonuna mizahi bir dille devam eden Demirtaş şunları kaydetti: "Bunlar suçüstü yakalanmışlar suçüstü. Yani eli cebinizde paranızı götürürken yakalanmış, utanmazlar diyorlar ki 'yaptık ama hele bir sorun niye yaptık' Bu kadar arlanmazlar. Ya çalmışsınız, çalmışsınız. Bunun niyesi var mı? Hocalardan fetva istiyorlar biliyor musunuz, seydalar ve hocalar var aramızda. Ne yapmış Başbakan yanındaki birkaç tane hocaya gitmiş, hocam demiş ya bir fetva ver. Biz her müteahhitten yüzde on aldık. Her ihaleden şu kadar aldık. Bu helal mi haram mı? Mümkünse bu helaldir diye bir fetva ver. Hoca da demiş ne demek padişahım. Bunlar helaldir alabilirsin. Resmen bunu yapmışlar. Hoca bu fetvayı vermiş. Kasetlerden mağdurum diyor ya. Beni dinlediler çocuklarımı dinlediler. Bakın ne olduğunu burada bir kez daha tane tane anlatacağım. Herkes ile ilgili kaset yaptılar. Ve bunu Başbakan'ın önüne getirdiler. Başbakan bu kasetleri kendi çıkarları için kullandı. Şantaj yaptı. İş adamalarına şantaj siyasetçileri tehdit etti. Tam 11 yıl beraber bunları yaptılar. Yani Fethulah Gülen kameraman, Tayip Erdoğan yönetmen birlikte bu filmi çektiler. 11 yıl boyunca bunu yaptılar. Gelin görün ki Başbakan'ın bilmediği bir şey var. Bu kameraman Fethulah Gülen, arada Başbakan'ı da çekiyormuş. Başbakan saf bunlardan haberi yok. Zannediyor ki sadece AKP karşıtlarını çekiyor. Ama cemaat ondan kurnaz. Herkesi çekerken arada Bilal'i de çekiyormuş, arada Bakanları çekmiş, arada Başbakanı çekmiş. Başbakan işin farkına bir varınca, ortaklık bozuldu. Çünkü anlaşma böyle değildi. Yani kameraman ile anlaşırken, yani Gülen ile anlaşırken beni çek diye anlaşmamış. Benim rakiplerimi çek onların ses kayıtlarını görüntüle, ben bunların muhalefetini ezmek için kullanayım diye anlaşmış.”

'KANİREŞ BİNGÖL BELEDİYESİ'NDEN DAHA FAZLA ÇALIŞTI'

Demirtaş ve beraberindekilerin Bingöl seçim programı kapsamındaki son durağı Karlıova (Kanireş) ilçesi oldu. Bingöl'den Karlıova'ya olan 80 kilometrelik yolu yüzlerce araç eşliğinde kat eden Demirtaş ve beraberindeki partililerin yolu bir çok noktada kesildi. Karlıova girişinde sloganlarla karşılanan konvoy ilçe turu ardından Belediye Meydanı'na geçti. 

Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başlayan miting programında, BDP'nin Bingöl ve Karlıova Belediye eş başkan adaylarının tanıtımı yapıldı. Ardından kitleye hitaben kısa bir konuşma yapan BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Karlıova'da artık zulmün ve hırsızlığın tek bir oy almadığını belirterek, "Biliyorsunuz, belediye başkanımız tutuklandı, onun yerine gelen vekili tutuklandı, ilçe meclisi il meclisi üyeleri tutuklandı. Neredeyse çalışacak kimse bırakmadılar. Ama buna rağmen Allah için söyleyin, Bingöl Belediyesi'nden daha fazla çalışmadı mı Kanireş. Yüz yıldır bu halkın başına ne geldiyse, en büyük nedeni parçalanmışlıktır. Aşiret, aile, köy diye diye bizi birbirimize düşürdüler. Bu pis komployu boşa çıkaracağız. Bölünmek yerine bu parti çatısı altında birleşeceğiz. Bu kadar emeği boş yere vermedik. Özellikle diğer partilerden aday olanlar bir kez daha elinizi vicdanınıza koyun. Birisi paraya kulak verip diz çökenlerdir. Birisi ise halk hareketidir. Allahtan başka kimseye diz çökmezler, Allahtan başka kimseye kulluk yapmazlar" diye konuştu. 

Demirtaş konuşmasının sonunda 30 Mart seçimlerinde her yurttaşın sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini belirterek Karlıovalılara sandıkta oy kullanması çağrısında bulundu. / anf

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2014, 18:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER