Demirtaş: Bir işçi 6 ay başbakan olsa ülkenin durumu düzelir

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, bir inşaatta çalışan işçileri ziyaret etti. Demirtaş, “İşçilerden biri 6 ay ülkeye başbakan olsa ülkenin durumu düzelir” dedi.

Demirtaş: Bir işçi 6 ay başbakan olsa ülkenin durumu düzelir

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İstanbul Esenyurt’ta Mehterçeşme Mahallesi’nde bulunan bir inşaatta çalışan işçileri ziyaret etti. Demirtaş’a HDP Milletvekili adayı Şerife Erbay da eşlik etti. İşçilerle birlikte kahvaltı yapan Demirtaş, bir süre işçilerle sohbet etti.

Evlerini geçindirmek için daha fazla çalışmak zorundan kaldıklarını aktaran işçiler, ev kiralarının bin TL’nin üzerinde olduğunu ve günlük aldıkları ortalama ücretin ise 50 ile 100 TL arasında değiştiğini dile getirdi. Can güvenliklerinin bulunmadığını kaydeden işçiler, “Can güvenliğini hiç kimse düşünmüyor. Sadece kağıt üzerinde bir sigorta yapıyorlar. Bu da bir sorun olduğunda kendilerini sorumluluktan kurtarmak için” dedi.

Ardından ziyarette konuşan Demirtaş, son bir yılda bin 200’e yakın iş cinayetinin yaşandığını belirterek, “Normalde önce bir ülkede can güvenliğinin sağlanması gerekiyor ama bu ülkede nerede. İşçinin iş güvenliği yok. Sizin verdiğiniz vergi büyük iş adamlarının verdiği vergilerden fazla. Siz Türkiye’de en yüksek vergiyi veriyorsunuz. Burası böyle bir ülke.

İşçilerden biri 6 ay ülkeye başbakan olsa ülkenin durumu düzelir. Bu maaşla ev idare edebiliyorlarsa ülkeyi de idare edebilirler. Ekonomiden çok iyi anladıkları kesin” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2015, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER