Demirtaş Efkan Ala'ya yanıt verdi: İçişleri Bakanı haddini bilmeli!

İçişleri Bakanı Ala, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın Sur’da yasaklar ve operasyonlara karşı yapılacak yürüyüş çağrısına ilişkin “Provokasyondur, yapan da sonuçların sorumludur” sözlerine Demirtaş, “İçişleri Bakanı haddini bilmeli. Bize parmak sallayarak geri adım attıracağını sanıyorsa yanılıyor” sözleriyle yanıt verdi.

Demirtaş Efkan Ala'ya yanıt verdi: İçişleri Bakanı haddini bilmeli!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki yasaklar ve operasyonlara karşı bugün yapılacak yürüyüşe çağrısına “provokasyon” sözlerine yanıt verdi.

Demirtaş, Ala’ya şu sözlerle yanıt verdi:

‘Yürüyüş çağrısı yapmam mı vatan hainliği?’

“İçişleri Bakanı haddini bilmeli. Bize parmak sallayarak geri adım attıracağını sanıyorsa yanılıyor. Allah’tan başka kimseden korkumuz yoktur. Bu faşizm karşısında kim korkarsa da, onursuz ve alçaktır.

“Cenazeleri yakmak,panzer arkasında sürüklemek normal de benim yürüyüş çağrısı yapmam mı vatan hainliği? Bütün sivil yerleşim yerlerini, tarihi kültürel yapıları yıktılar. İçişleri Bakanı’na soruyorum, hangi kanuna göre yaptınız bunu? Çözüm isteyenleri terörist ilan edeceksiniz, sokaklarda anneleri döveceksiniz ve bu provokasyon olmayacak, biz mi olacağız?

“Herkes bulunduğu yerde yüzünü Sur’a dönmelidir. Herkes artık tarafını belli etmelidir. Onurlu bir barışı istemeliyiz. Denemediğimiz yol kalmadı. Barikat ve hendeği ortaya çıkaran biz değil, AKP’nin yanlış politikalarıdır.

“Bugün ablukayı kaldıramayabiliriz ama en azından tarafımızı belli ederiz. Halkımız kararlı olmalıdır. Amaç bir saatlik protesto değildir. Sur’daki ablukanın dağılması ve yasağın kalkmasıdır.

“Diyarbakır halkı onurunu korumuş olur. Sur’da insanlar katledilirken Diyarbakır’da insanlar oturuyordu denilemeyecek. Bu utancı bize yaşatmayacaklar. Gün geri adım atma günü değildir. Halkımız Newroz ruhu ile alanlarda olacaktır. Bize boyun eydireceklerini sananlar dönüp geçmişimize baksınlar.

“Yürüyüş sırasında provokasyona izin vermeyeceğiz. Esnafa, halka, malına mülküne zarar verecek hiçbir hareket olmayacak. Böyle bir durum görürseniz, siz müdahale edin, o provokatördür. Halkımızın bu konuda duyarlı olduğuna inanıyoruz.” 

Ala: Provokasyon

Meclis’te gazetecilerin sözlerini yanıtlayan Ala, Demirtaş’ın Sur için yaptığı yürüyüş çağrısı için “Açık bir provokasyondur. Bu provokasyonu yapan da sonuçlarına katlanır” dedi.

“Demirtaş’ın açıklamaları açık bir provokasyondur. Provokasyonu yapan da sonuçlarına katlanır. Bölge halkından ricamız kesinlikle böyle bir provokasyona prim vermemeleridir.  Biz onların huzur ve güvenliği için her türlü hukuki işlemi yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde huzur ortamını inşallah hazırlayıp kendilerine takdim edeceğiz.

“Nerede çukur varsa, nerede bomba düzeneği varsa, nerede vatandaşımızı huzursuz eden bir terörist, baskı varsa, orada elbette sürecek. Ama onların olmadığı yerde, görüyorsunuz hiçbir sorun yok. Bölgede de insanlar işinde gücünde. Orada huzuru güveni inşallah sağlayacağız.”

Yürüyüş çağrısı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, Sur’da 3 aya yakındır süren sokağa çıkma yasağını protesto etmek için ortak bir açıklama yaparak ,“Çarşamba günü saat 16:00’da herkes bulunduğu yerden Sur için yürüsün” çağrısı yapmışlardı.

Soruşturma

Yapılan çağrı nedeniyle Demirtaş ve Yüksek hakkında soruşturma başlatıldı.

Sur’a girişler yasaklandı

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, bugün saat 12.00’den itibaren ikinci bir emre kadar Sur’da ikamet edenlerin haricinde Sur’a girişleri yasakladığını duyurdu.

Sokağa çıkma yasağının 91 gündür sürdüğü Sur’da 15 mahallenin 6’sında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor.

Yasak, Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde uygulanıyor, diğer mahallelere giriş çıkışlar da polis kontrolü altında yapılıyor.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER