Demirtaş: Faşizme karşı direneceğiz

Mersin’de düzenlenen “Barış Mitingi”nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, “Senin faşizmine karşı direneceğiz. Seçeneğimiz budur. Her yerde savaşa karşı çıktık” dedi.

Demirtaş: Faşizme karşı direneceğiz

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Mersin’de düzenlenen “Barış Mitingi”nde konuştu.

Demirtaş’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

‘Ölmek ve öldürmek seçenek değil’

“Ya öleceksiniz ya da teslim olacaksınız. Seçenekleri sundular. Ölmek ve öldürmek seçenek değildir. Gelin masada çözelim dedik. Karşımıza her zaman burnu havada, haşa sanki bizi onlar var etmiş gibi davrandılar.

‘Hırsızdan halife olmaz’

“Suriye konusunda uyardık. Barış yolu varken, eşit görmek varken, neden üsten baktınız? Kürt halkını tanımadığınız zaman oradan eşitlik çıkmaz. Demek kitap yazmakla olmuyormuş Davutoğlu. Tarih sokakta ve alanda yazılır.

“Suriye’de iç savaş başladığında Şam’ı kendilerine bağlayacak anlayışı vardı. Ondan dolayı Saray’ı yaptılar kendilerine. Bir insan lider olabilir ciddi bir iddiadır. Sen lider olacaksan senin Müslümanlığa inanman lazım. İslam halifesi olmak istiyor. Hırsızdan halife olmaz.

‘IŞİD ve El Nusra Davutoğlu’nun askerleri savaşıyor’

“Suriye’nin tamamı Sur, Cizre gibi olmuş. Suriye’de bir ateşkes olacak. Ateşkesten önce Davutoğlu olmaz diyor. IŞİD ve El Nusra Davutoğlu’nun askerleri savaşıyor. Talimatı Ankara’dan alarak, saldırıyor. Suriye’de ülkede barış istemeyeceksin. Sorumlusu biz olacağız. Böyle iki yüzlülük olmaz.

“İktidar onlara helal değil. Zulüm üzerinden iktidar kurdular. Gever’den, Hezex’den korkuyorlar. Korkunun ecele faydası yok. Azrail gelecek. Barışı bilmek zor olandır. Bunun için şu saatte Amed’te Sur için yürüyüş yapılıyor.

‘Cenazelere işkence yaptılar’

“Çoğu üniversite öğrencisi Cizre’ye dayanışmak için gittikleri bodrumda kaldılar. Cizre halkı ile bodrumda kaldılar. Bu bodrum kalanları almak için çaba sarf edip, mücadele ettik. Ama alamadık. Savaşın bir ahlakı vardır; bunlar ahlaksız.

“Bunlar ahlaksız, cenazelere işkence yaptılar. İsrail bile bunu yapmamıştır. Senin faşizmine karşı direneceğiz. Seçeneğimiz budur. Her yerde savaşa karşı çıktık. Hey Davutoğlu sen gün yüzü görmeyeceksin. Saraylar yıkılacak. Tarih seni tek sayfada yazacak. Zalim Başbakan diye geçecek.

‘Zalim Başbakan olarak tarihe yazılacaksınız’

“Silahlar konuşmasın, siyaset konuşsun. Cizre’de gençlerin yakılmalarının sebebi, siyasetin önünü kapatmaktır. HDP umudun adıdır. Newroz çiçekleri açacak, bahar çiçekleri açacak, biz barış meydanına dik dik çıkacağız. Siz ne yapacaksınız? En zalim Başbakan olarak tarihe yazılacaksınız.”

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2016, 19:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER