Demirtaş: IŞİD devlet kursa ilk tanıyacak Davutoğlu olur

Yunanistan Başbakanı Çipras ile bir araya gelen Demirtaş, görüşme sonrası yaptığı açıklamada “IŞİD Kobani’ye saldırdığında Türkiye müdahale etmemişti. IŞİD devlet kursa ilk tanıyacak olan Davutoğlu olur” dedi.

Demirtaş: IŞİD devlet kursa ilk tanıyacak Davutoğlu olur

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Yunanistan’ın başkenti Atina’daki temasları çerçevesinde Başbakan Aleksis Çipras ile başbakanlık ofisinde bir araya geldi.

Selahattin Demirtaş, görüşmenin ardından bir açıklama yaparak “Son derece dostane bir görüşme oldu. Özellikle Türkiye’de yaşanan gelişmeler, Suriye’de giderek tırmanan savaş ve mülteci akını, Avrupa’nın içinde bulunduğu genel durumla ilgili karşılıklı görüş alışverişi yaptık” ifadesini kullandı.

Selahattin Demirtaş ile Başbakan Aleksis Çipras görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü ve basına kapalı yapıldı.

Çipras ile görüşmelerinde Türkiye’deki gelişmeleri ele aldıklarını paylaşan Demirtaş, “Suriye ve Türkiye’deki gelişmelere ilişkin pozisyonumuz belli. Hem Türkiye, hem de Avrupa Birliği üzerine düşen rolünü oynamalı” dedi.

‘Hükümet mezhepçi politikalar yürütüyor’

Kalıcı bir ateşkes için uluslararası topluluğun rolünü oynamadığını da söyleyen Demirtaş, şunları belirtti:

“Yıllardır Türkiye sınırında Ezaz, Kobani’ye IŞİD saldırdığında Türkiye biz müdahale edeceğiz demedi. IŞİD devlet kursa ilk tanıyacak Davutoğlu olur. Mezhepçi, Kürt düşmanlığı politikaları yürütüyorlar. Sadece orada Kürtlere dönük değil, herkese dönük mezhepçi politikalar yürütülüyor, bu politikalar desteklenmemeli.”

Syriza: Görüşme çok olumlu geçti  

Başbakan Aleksis Çipras ile Demirtaş görüşmesinde yer alan Syriza Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous, Cihan Haber Ajansı’na yaptığı değerlendirmede, “Çok olumlu bir havada görüşme gerçekleşti. Hem Suriye hem de mülteciler konusunda görüş alışverişi oldu. AB ile Türkiye hükümetinin yakın işbirliği yapmaları konusunda mutabakat sağlanan konuların uygulanması için çaba gösterilmesi gerekiyor. Suriye’de barışçıl çözüm ve çabaların arttırılmasının önemli olduğu vurgulandı”ifadelerini kullandı.

Salih Müslim de Atina’da   

Bu arada HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yanı sıra Suriye merkezli Demokratik Birlik Partisi (PYD) lideri Salih Müslim de Atina’da bulunuyor.

Syriza Genel Merkezini ziyaret eden Müslim, akşam saatlerinde Atina Gazeteciler Cemiyeti’nde Demirtaş ile birlikte düzenlenecek konferansta birer konuşma yapacaklar.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2016, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER