Demirtaş patlamada yaralananları ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ve Ankara Milletvelili Sırrı Süreyya Önder, Ankara’daki saldırıda yaralananların kaldırıldığı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret etti.

Demirtaş patlamada yaralananları ziyaret etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, barış mitingine yönelik gerçekleştirilen saldırıda yaralananları hastanede ziyaret etti.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile çok sayıda yaralının bulunduğu Ankara Numune Hastanesi’ni ziyaret eden Demirtaş, yaralıları ziyaret etti ve hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Hastane çıkışında bir konuşma yapan Demirtaş şunları söyledi:

‘Diyarbakır ve Suruç’un devamı’

“Yüreği yanan tüm halkımıza baş sağlığı diliyorum. Ülkemde barış istiyorum diyen yürekli insanlara binlerce selam olsun. Tabi ki barış ona ihtiyacı olanların, barış onu özleyenlerin barış ona sevdalı olanların ancak tutkusudur. Barıştan ürkenler, korkanlar da var. Bugün bir kez daha bu ortaya çıktı. Barışa her yaklaştığımızda vahşice, barbarca saldıranlar Ankara’da bu katliamı hayata geçirdiler”

“Bu günleri atlatacağız. Bizi iyileştirecek en güçlü ilaç moraldir, umuttur. Bizde yok edemedikleri de odur. Bu barbarların gözümüzde umudu, heyecanı gördükleri an çıldırdıkları andır. Umudunuzu kaybetmeyin, bu ülkede barışı isteyenler kazanacak.

“Acımız, öfkemiz büyük ama hesap soracak kadar gücümüz de cesaretimiz de vardır. Bunların hepsinin hukuk çerçevesinde hesabı sorulacak. Gizli saklı bir katliamla değil, aleni bir katliamla karşı karşıyayız. Diyarbakır’ın Suruç’un devamıyla karşı karşıyayız. Bugünleri el ele vererek atlatacağız.”

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2015, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER