Demirtaş Siirt'i daha da büyütmeye çağırdı

Botan seçim mitinglerini sürdüren BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindekiler, Siirt kent merkezi ve ilçelerinde büyük ilgiyle karşılandı.

Botan seçim mitinglerini sürdüren BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindekiler, Siirt kent merkezi ve ilçelerinde büyük ilgiyle karşılandı. Siirt’teki mitingde konuşan Demirtaş, “Gözümüzü Ankara’ya, AKP’ye değil birbirimize çevireceğiz” diyerek, Siirt’i daha da büyütmeye çağırdı.


30 Mart yerel seçimlerine yönelik Siirt Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingine katılan BDP Siirt Belediye Eş Başkan adayları Belkiza Beştaş Epözdemir ve Tuncer Bakırhan ile ilçe ve belde eş başkan adayları halkı selamladı. BDP’liler onbinler tarafında coşkuyla karşılandı.

Bu miting öncesi Kurtalan'da binlerce kişi tarafından karşılanan BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş burada yaptığı konuşmada AKP Kurtulan Belediye Başkan Adayı Nevzat Karatay'ın "Bir kadın mı Kurtalan'ı kurtaracak" söylemine, "Karatay'ın biletini verip buradan gönderecek olan bir kadındır" şeklinde yanıt verdi.

BDP’liler Kurtalan’ın ardından Siirt’teki miting alanına ulaştılar. Alan sarı-kırmızı-yeşil ve mor flamalar ile bayraklarla donatıldı. "Demokratik bir Siirt için el birliği ile oy birliği ile", "Yaklaşımda eşitlikçi, hizmette adalet anlayışının devamı için", "Birlikte kazanacağız-birlikte yöneteceğiz", "Siirt senin-Şehir Senin" yazılı Kürtçe, Türkçe, Arapça pankartların yanı sıra, "Botan'dan Rojava Devrimine Bin Selam", "Ne paralel ne hırsız-Alternatif BDP-HDP", "Ben barış dedim sen parayı yedin" döviz ve pankartları açıldı. Ayrıca PKK lideri Abdullah Öcalan ile Sakine Cansız, Mazlum Doğan ve farklı tarihlerde yaşamını yitiren PKK'li kadınların fotoğrafları, PKK, KCK ve Komalên Ciwan bayrakları da yoğun bir şekilde göze çarptı.

Halayların çekildiği ve büyük bir coşkunun gözlendiği Siirt’teki mitingde de bir konuşma yapan Demirtaş, "Çok zorlu ve uzun yıllar devam eden bir mücadeleden sonra artık adım adım kalıcı barışa kardeşliğe demokrasiye ve özgürlüğe kavuşuyoruz" dedi.

Barışın kolay olmadığını, halkın büyük bedeller ödediğini kaydeden Demirtaş, toplanan kitleyi işaret ederek,  “Bu fotoğrafa bakan, burayı Siirt Büyük Şehir Belediyesi zanneder! İnşallah o da olacak, Siirt hak ettiği, layık olduğu yere özgür ve huzurlu bir ortamda büyükşehire dönüşecek. Sizleri burada buluşturan iradenin önünde eğiliyorum” şeklinde konuştu.

En son 29 Aralık’ta aday tanıtımları için Siirt’i ziyaret ettiğini hatırlatan Demirtaş, “Eş başkan adaylarımızı sizlere emanet edip gitmiştik ve emanetimizi nasıl sahiplendiğinizi, sahip çıktığınızı görüyoruz” dedi.

30 Mart’ın yalnızca yerel, belediye seçimleri olmadığını belirten Demirtaş, şunları ifade etti: “Bu seçimler yerel, belediye seçimleri değil. Yalnızca bizim için değil diğer partiler için de öyle. Her oy belediye başkanına verilen oy deme değildir. Her oy barış ve demokrasi partisinin bastığınız her evet mührü zülüm politikalarına diz çökmedik demek içindir. Yalnızca belediye başkanına evet demek değildir. Özellikle Siirt’te,  BDP’ye verilen her oy AKP’ye ‘Ey Başbakan bak seni muhtar bile yapmıyorlardı seni Siirt’ten başbakan yaptık, sen kıymet bilmedin’ demek içindir.”

ANKARA'YA DEĞİL BİRBİRİMİZE BAKACAĞIZ

Başbakan’a seslenen Demirtaş, “Gittiğin her yerde Siirt’in eniştesiyim diyorsun ama Siirt’in ciğerini söktün. BDP’ye verilen her oy sana bir yanıttır, sana verilen her oy sana haram olsun demektir. Sen ki Siirt’ten Başbakan oldun ama Siirt Türkiye’nin en yoksul şehirlerinden biridir” ifadelerini kullanırken, Siirt’in iller arasındaki yoksulluk haritasında 4.sırada yer aldığını kaydetti.

Siirt Belediyesi’nin yaptığı hizmetleri aktararak, AKP’li belediyenin borç tutarını ve BDP’li belediye döneminde ne kadar borcun ödendiğini aktaran Demirtaş, işsizliğin yüzde 60 olduğu Siirt’te kalkındıracaklarını ifade etti.

Demirtaş, “Gözümüzü Ankara’ya, AKP’ye değil birbirimize çevireceğiz. Zannetmeyin ki güçsüz ve çaresiziz. Bu topraklar tarih boyunca bütün halkları beslemiştir, bu topraklarda insanlık yeryüzüne indi, ilk medeniyetler bu topraklarda meydana geldi, ilk tarım bu topraklarda yapıldı. Yani dünyanın medeniyetinin merkezindeyiz, yerin üstü ve altı zengin” şeklinde konuştu.

Bir zenginlik üzerinde halka yoksulluk ve perişanlığın dayatıldığını belirten Demirtaş, BDP ile birlikte kooperatifler kurulacağını ve ekonominin tabandan yayılacağını söyledi.

“Siirtlinin karnının Siirt’te, köylünün karnının köyünde doyuracağız” diyen Demirtaş, “Herkes cebine baksın. 5 katrilyon yatırım yaptım diyenler bir kuruşunu Siirt’e vermedi, kendi çocuklarının cebini doldurmaktan başka dertleri yok” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞOLU KÜRT DEĞİL KURT KÖKENLİ ÇIKTI

Mevcut Belediye Başkanı Selim Sadak’ı işaret eden Demirtaş, “Bizim belediye başkanımız siyasete yoluna devam edecek, kendisine başarılar diliyoruz. Siz birini aday yapmayınca başka partilere gidiyorlar ama bizde böyle değildir. Bakıyorsunuz ki eski CHP’li kurt işareti yapıyor. Biz Kürt kökenli biliyorduk ki çıktı kurt kökenli” dedi.

Demirtaş, son olarak 30 Mart seçimlerine işaret ederek “Arap’ı, Kürd’ü, Türk’ü el ele verin her şey daha güzel olacak. Bizler el ele en yaşanabilir kenti yaratabiliriz. Siirt bunun laboratuvarıdır,  halkalın kardeşliği bizim garantimizdir. Batıya da böyle örnek olacağız, gönül gönüle yaşıyoruz diyebileceğiz. Barışı da böyle inşa edeceğiz. Siirt halkı yalnız değil Mardin, Amed, Urfa, Van Büyükşehirleri yanınızda olacak. Var mıyız Siirt’i daha da büyütmeye” dedi. / anf

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2014, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER