Demirtaş'a suikast girişimi iddiası

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın makam aracına kendisinin de içinde bulunduğu akşam saatlerinde suikast giriminde bulunuldu.

Demirtaş'a suikast girişimi iddiası

Diyarbakır'da bulunan Demirtaş'ın aracına, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldığı iddia edildi. Demirtaş, aracın kurşun geçirmez olduğu ve olayı farketmediklerini, aracın arka camında kurşun izi bulunduğunu söyledi.

Diyarbakır Valiliği'nden konuya ilişkin açıklama da ise Demirtaş'ın makam aracının arka camındaki hasarla ilgili yapılan incelemede herhangi bir ateşli silah atış artığına rastlanılmadığını açıkladı.HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da kullandığı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait 21 EL 114 plakalı makam aracının arka camında zedelenme olduğunu saat 18.00 sıralarında fark eden koruma polisleri durumu üstlerine bildirdi.

Bunun üzerine Çevik Kuvvet Sitesi'ne çekilen araçta inceleme yapıldı. İncelemede, aracın sağ arka camında 3x3 santimetre çapında muhtemel sert cisim çarpması veya sekmesi kaynaklı hasar tespit edildi. 

DEMİRTAŞ: OLAYI FARKETMEDİK

Bu arada olayla ilgili olarak Demirtaş'ın, olay anına farketmediklerini; ancak korumaların aracın arka bölümünde baş hizasında mermi izine rastladığını söylediği belirtildi.

DEMİRTAŞ'TAN KÜRTÇE PAYLAŞIM

Bu arada suikast haberlerinin ardından HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, kişisel twitter adresinden Kürtçe "Ölüm Allah'ın emridir" sözlerini paylaştı. 

YÜKSEKDAĞ'DAN TWEET

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ akşam tweet attı: “Kurşun ata ata biter... Zulüm de sonsuz, ölümsüz değildir. Demirtaş’a sıkılan kurşun, o namlunun ardındakileri vurur bir gün.” 

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2015, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER