Deniz, Yusuf ve Hüseyin idam edildikleri yerde anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 43. yılında mezarları başında ve pek çok ilde anılacak. İlk anma töreni idam edildikleri yerde saat 05.30’da Bursa’daki Üç Fidan Parkı’nda yapıldı.

Deniz, Yusuf ve Hüseyin idam edildikleri yerde anıldı

68 devrimci gençlik hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edilişlerinin 43. yılında bugün pek çok kentte anma törenleri düzenleniyor.

İlk anma töreni idam edildikleri saat 05.30’da Bursa’daki Üç Fidan Parkı’nda yapıldı.

Bursa’da, Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi ve 68’liler Vakfı işbirliğiyle düzenlenen “3 Fidan Anma Etkinliği”, idam edildikleri saatte Üç Fidan Parkı’nda gerçekleşti.

Anma törenine katılanlar, parktaki Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı temsil eden üç heykelin yanında saygı duruşunda bulundu, kırmızı karanfiller bıraktı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Onlar, Türkiye’de bağımsızlığın ve barışın sembolüdürler. Halkın mutlu, huzurlu, barış ve demokrasi içinde bir yaşam sürmeleri adına mücadele eden gençlerdi. Kimseye ateş açmadılar, kimseyi öldürmediler ve kimseye haksızlık yapmadılar. Onlar, ‘Türkiye’nin tam bağımsızlık mücadelesini nasıl yürütürüz’ ve ‘Türkiye nasıl tam bağımsız olur’ diye düşünürlerdi. Onları saygıyla anıyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 15:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER