Denizli Barosu'ndan yasak kararına dava

Denizli Barosu’nun 10-11 Ekim tarihlerinde yapmayı planladığı genel kurul, İçişleri Bakanlığı tarafından dün 81 ile gönderilen genelge nedeniyle iptal oldu. Genelge doğrultusunda Denizli İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi’nin aldığı ildeki etkinlikleri yasaklanma kararını ‘hukuksuz’ olarak nitelendiren Denizli Barosu karara karşı dava açtı.

Denizli Barosu'ndan yasak kararına dava

İçişleri Bakanlığı tarafından dün 81 ile gönderilen genelgeye göre ülke genelinde etkinlikler 1 Aralık tarihine kadar yasaklandı. Denizli İl Umumi Hıfzısıhha Meclisi de dün almış olduğu kararla kentteki tüm etkinlikleri 1 Aralık 2020 tarihine kadar yasakladı. Yasaklanan etkinlikler arasına Denizli Barosu’nun 10-11 Ekim tarihlerinde yapacağı 47. Olağan Genel Kurulu da bulunuyor. Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, verilen karara karşı dava açtıklarını söyledi.

'ALINAN KARAR HUKUKA AYKIRIDIR'

İlhan yaptığı açıklamada, “Ekim ayının ilk haftası yapılması gereken baro genel kurulları, kanundan sonra gelen bir İçişleri Bakanlığı kararı ile 1 Aralık sonrasına ertelenmiştir. Alınan karar hukuka aykırıdır, bizim bunu kabul etmemiz söz konusu olamaz. Verilen kararı idare mahkemesine taşıdık, mahkemenin kararını bir an önce vermesini bekleyeceğiz. Seçimler ile ilgili kararları il ve ilçe seçim kurulları verebilir. Dolayısı ile İl Hıfzıssıhha kurulunun kararı kanunların önünde olamaz” ifadelerini kullandı.

4 ADAY YARIŞACAKTI

Denizli Barosu’nın hazırlandığı 47 Olağan Genel Kurul’da Başkanlık için dört aday yarışacaktı. Mevcut Baro Başkanı Müjdat İlhan, Kerem Tahir Üzelce, Adnan Demirdöğer ve Kamil Mercan’ın aday olduğu Başkanlık yarışında avukatlar temsilcilerini seçecekti. Denizli Barosu’nun 47. Genel Kurul’u yapıp yapamayacağı ise dava sonucuna göre belli olacak. / DUVAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER