Derecik'te 3 kardeş yanyana toprağa verildi

Hakkari'nin Derecik İlçesi'nin Gelişen Köyü'nden yaşadıkları Toklu mezrasına giderken, servis minibüsünün taklalar atarak uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada hayatlarını kaybeden orta okul öğrencileri Sümeyye (12) ablası Zilan(14) ve lise öğrencisi olan ağabeyleri Agit Tekin(15) gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi.

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Hakkari'nin Derecik İlçesi'nin Gelişen Köyü'nden yaşadıkları Toklu mezrasına giderken, servis minibüsünün taklalar atarak uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada hayatlarını kaybeden orta okul öğrencileri Sümeyye (12) ablası Zilan(14) ve lise öğrencisi olan ağabeyleri Agit Tekin(15) gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi. 3 kardeşin trafik kazısında ölmeleri köyde büyük bir üzüntüye neden oldu. 


Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Derecik'in Gelişen köyü Toklu mezrası yakınlarında meydana gelen kazada, taşımalı eğitim gören öğrencileri Gelişen köyünden alarak Toklu mezrasına götüren minibüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlandı. Meydna gelen kazada, kardeşlerden 8'inci sınıf öğrencisi Zilan, 6'ncı sınıf öğrencisi Sümeyye, lise 2. sınıf öğrencisi Agit Tekin ile sürcü ve 2 öğrenci yaralandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine yaralı öğrenciler, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Şemdinli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. 

Gelişen Köyü Ortaokulu öğrencisi Sümeyye ve ablası Zilan Şemdinli Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm madahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybederken, ağır yaralı olan ağabeyleri Agit Tekin ise askeri helikopterle Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Sümeyye ve ablası Zilan'ın cenazeleri yapılan otopsinin ardından dün akşam saatlerinde ailelerine teslim edilip, Toklu Mezrasında toprağa verilirken, acılı aileye Van'da tedavi gören Agit'in de hayatını kaybettiği bildirildi. Gece saatlerinde  2 kız kardeşin yanına Agit, için de bir mezar kazılarak hazırlandı. 

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Yapılan otopsinin ardından Agit'in cenazesi toprağa verilmek üzere aileye teslim edildi. Sabah saatlerinde ise Van'dan alınan cenaze, uzun araç konvoyu ile Toklu mezrasına getirildi. 3 çocukları daha olan baba Ömer,  anne Cihan ve yakınları gözyaşlarına boğuldu. kılanan cenaze namazını ardından Agit'in cenazesi, iki kız kardeşinin yanına daha önceden kazılan mezarda toprağa verildi. 


Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2019, 23:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zilan Sümeyye agit
Zilan Sümeyye agit - 4 yıl Önce

Video Klipler

şemdinli
şemdinli - 4 yıl Önce

allah sabir versin.mekanlari cennet olsun insallah gerçekten çok ağir bir imtihan.rabbim mükafatini annelerine ve babalarina fazlasiyala versin insallah....

Veka
Veka - 4 yıl Önce

Rabbim bu büyük acıyla üç evladını cennetine aldı inşallah.rabbim onlara rahmet siz değerli ailesine de sabır versin inşallah.

SIRADAKİ HABER