Derik’te Silahlı Saldırı: 2 Ölü, 3 Yaralı

Mardin’in Derik İlçesi’nde, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin açtığı ateş sonucu, motosikletleriyle yan yana seyir halinde olan 18 yaşındaki Sadettin…

Derik’te Silahlı Saldırı: 2 Ölü, 3 Yaralı
Mardin'in Derik İlçesi'nde, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin açtığı ateş sonucu, motosikletleriyle yan yana seyir halinde olan 18 yaşındaki Sadettin Kaya ve amcasının çocuğu 19 yaşındaki Ahmet Kaya, yaşamlarını yitirdi, otomobilde bulunan 3 kişi ise yaralandı. Saldırının, yaşamını yitiren kuzenlere mi yoksa yanlarından geçtikleri otomobil içinde yaralananlara mı yönelik yapıldığı öğrenilemezken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Olay, dün saat 20.30 sıralarında Kale Mahallesi'nde Derik- Diyarbakır karayolu üzerinde meydana geldi. Otomatik silahla açılan ateş sonucu, motosikletleriyle seyir halinde olan Ahmet Kaya ve kuzeni Sadettin Kaya ile yol kenarında park halinde olan 47 KB 904 plakalı otomobilin içinde bulunan Mirak Yıldız, Remzi Duran ve Mehmet Şerif Seydoşoğlu yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren kişi ya da kişiler kaçarken, olay yerine ambulanslar ve polis ekipleri sevk edildi.

5 yaralı, ilk müdahalelerinin ardından Derik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumları ağır olan yaralılardan Sadettin Kaya, Derik Devlet Hastanesi'nde, Ahmet Kaya ise Diyarbakır'a sevk edilirken yolda yaşamlarını yitirdi.

Saldırıda yaralanan Mirak Yıldız, Remzi Duran ve Mehmet Şerif Seydoşoğlu'nun tedavisi sürerken, saldırının yaşamını yitiren motosikletteki kuzenlere mi yoksa park halinde bulunan araçtaki kişilere mi yönelik yapıldığı henüz öğrenilemezken, olay ile ilgili soruşturma başlatıldı. Silahlı saldırıda yaşamını yitiren kuzenlerin amcası Mehmet Emin Kaya, "Acımız büyük. Ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Yolda motosikletleriyle ilerlerken saldırı olmuş. Park halinde duran otomobile mi ateş ediliyor, nasıl olmuş ise biz de bilmiyoruz. Yeğenimiz Ahmet daha 19 yaşındaydı, 2 çocuk babasıydı, yakında askere gidecekti" dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2015, 22:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER