DİHA ve JİNHA muhabirleri tutuklandı

Erciş’te dün gözaltına alınan DİHA muhabiri İdris Yılmaz ve JİNHA muhabiri Vildan Atmaca çıkarıldıkları mahkemede Cumhurbaşkanına hakaret ve örgüt propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı.

DİHA ve JİNHA muhabirleri tutuklandı

Van’ın Erciş ilçesinde çatışmaların sürdüğü Tendürek Mahallesi’nde haber takibi yaparken darp edilerek gözaltına alınan gazetecilerden Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri İdris Yılmaz ve Jin Haber Ajansı’na (JİNHA) muhabiri Vildan Atmaca tutuklandı.

Aralarında imc tv muhabiri Bekir Güneş’in de olduğu gazeteciler dün çatışmaların sürdüğü Tendürek Mahallesi’nde haber takibi yaparken darp edilerek gözaltına alınmış, gözaltına alındıkları esnada silah sesleri yükselmişti.

Gözaltına alınanlardan imc tv muhabiri Bekir Güneş, kameraman Ruşen Takva ve Ömer Yılmaz serbest bırakılmış, DİHA muhabiri İdris Yılmaz ve JINHA muhabiri Vildan Atmaca ise savcılığa sevk edilmişlerdi.

Yılmaz ve Atmaca, mahkemede Cumhurbaşkanına hakaret ve örgüt propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklandı.

JİNHA muhabiri Atmaca’nın tutuklanma sebepleri arasında Kobani direnişinden YPJ’li Arin Mirkan, IŞİD’in öldürdüğü Kürt gazeteci Deniz Fırat’ın fotoğraflarını paylaşması gösterildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2015, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER