Dilek Doğan'ın öldürülme anları ortaya çıktı

İstanbul Küçükarmutlu’daki polis operasyonunda öldürülen Dilek Doğan’ın vurulduğu ana ait kayıt ortaya çıktı. Kayıtta vurulma anı yok ancak ailenin ilk tepkisi ve polisin paniği yargısız infaz şüphesini güçlendirir nitelikte.

Dilek Doğan’ın ölümünde yargısız infaz şüphesi güçleniyor. Doğan ailesi ve avukatları, iddianamede yer alan görüntüleri basınla paylaştı.

Sanık polis Y.M. Dilek Doğan’ın ağabeyi Mehmet Doğan’ın silahına hamle yaptığını ve tüfeğin bu sırada ateş aldığını iddia etmişti.

Siyalogların ardından polisin sesi duyuluyor. Hemen ardından da bir patırtı oluyor,  bir el silah sesi duyuluyor. Feryatlar yükseliyor.

Polis: “Ben sana ne dedim, ben sana ne dedim. Ben sana ne dedim.”

Dilek: “Ya ne yapıyorsun.”

(Silah sesi geliyor ve Dilek Doğan yere düşüyor)

Dilek Doğan’ın yakınlarının polise tepkisi de kameralara yansıyor. Kayıtta Dilek Doğan’ın vurulma anı yok. Ancak ailenin olay sırasındaki ilk tepkisi polise yönelik.

Dilek Doğan’ın ailesine, “memura mukavemet”ten soruşturma açılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmaya ailenin olay anındaki bu ilk tepkisini gerekçe gösterdi.

İlk duruşma 17 Şubat’ta

Sanık polis Y.M.’nin tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşması ise 17 Şubat’ta. Özel Harekatçı Y.M., “ihmali davranışla kasten adam öldürme” suçundan 20 yıldan 26,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2015, 22:51
YORUM EKLE
YORUMLAR
H k
H k - 8 yıl Önce

30 yıl versinler

SIRADAKİ HABER