Dışişleri Bakanlığı: Saldırı dostluğumuzu gölgeleyemez

Ankara’da Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesine ilişkin Dışişleri Bakanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklamalar geldi.

Dışişleri Bakanlığı: Saldırı dostluğumuzu gölgeleyemez
Ankara’da yaşanan saldırıya ilişkin Dışişleri Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’tan açıklamalar geldi.


‘Bu alçakça terörist saldırıyı lanetliyoruz’ diyen Dışişleri Bakanlığı, “Bu elim olay en geniş şekilde ve tüm boyutlarıyla tahkik edilecek olup, sorumlular Türk adaletinin önüne çıkarılacaktır. Bu saldırının Türkiye-Rusya dostluğunu gölgelemesine izin vermeyeceğiz. Bu zor günde Rus halkına ve devletine en kalbi taziyelerimizi sunuyoruz. Türkiye, Rusya’yla ve tüm diğer ortaklarıyla birlikte terörizmle mücadele için her türlü çabayı kararlılıkla göstermeye devam edecektir” dedi.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise “Karlov'un hayatını kaybettiği hain terör saldırısını en güçlü şekilde kınıyorum. Karlov'un ailesine ve Rusya devleti ile halkına başsağlığı dilerim. Bu hain saldırının arkasında her kim varsa ortaya çıkarılacaktır. Bu alçak saldırının yarın Dışişleri Bakanımızla Rusya'da yapmayı planladığımız görüşmelerin hemen öncesinde gerçekleşmesi dikkat çekicidir” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2016, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER