'Dışkıyı bal gibi yerim' diyen Şengör'den 'özür' geldi

Birine insan dışkısını yedirmenin işkence olmadığını ve kendisinin ‘bal gibi yiyeceğini’ söyleyen profesör Celal Şengör, özür diledi. Şengör, “Ben derdimi anlatamadım,” dedi.

'Dışkıyı bal gibi yerim' diyen Şengör'den 'özür' geldi

“Kenan Evren’in 12 Eylül’de yaptığı her şeyi onaylıyorum” diyen ve birine insan dışkısı yedirmenin işkence olmadığını savunarak kendisinin ‘bal gibi yiyeceğini’ söyleyen jeoloji profesörü Celal Şengör, 12 Eylül darbesinden sonra Diyarbakır Cezaevi’nde işkence gören ve dışkı yedirilerek işkenceye maruz kalan Dr. Sinan Olcan’dan özür diledi.

Söz konusu özründe ‘derdini anlatamadığını’ savunan Şengör, amacının mağdurların tramvayı atlatmasına yardım etmek olduğunu iddia etti.

RS FM’de Yavuz Oğhan’ın ‘Bidebunudinle’ programına katılan Şengör, özetle şunları söyledi:

“Ben derdimi anlatamadım. Dışkı yemek zararlı değil, bazı tedaviler için zorunludur. Ama bunu zorla yaptırdığınız zaman işkenceye döner. Maalesef buna maruz kalanlar var. Bu tramvayı yaşamışlar. Ben de diyorum ki bu tramvayı atın, maruz kaldığınız şey o zaman zannettiğiniz kadar büyük bir durum değil.

“Benim orada ısrarla üzerinde durduğum şey, bu olayların emri konsey tarafından verilmemiştir. Ben bunu Tahsin Şahinkaya’dan bizzat dinledim. Biz ne yazık ki kızını bile doğrayan bir milletiz.”

Olcan: Bence tedavi olması lazım

Diyarbakır Cezaevi’nde dışkılı işkenceye maruz kalan Dr. Sinan Olcan, Şengör’ün ifadelerine ve özrüne ilişkin olarak  Banu Güven’le Artı Haber’e yaptığı konuşmada, “Diyarbakır Cezaevi’nde sadece dışkı yedirilmediğini” anımsatarak, “İnsanlık onurunun ayaklar altına alındığı bir olayı bir profesör ‘işkence değildir’ diyerek onaylıyorsa bu faşizmin dışavurumudur ya da bu hocamızın psikolojisinde bir sorun vardır. Bence tedavi olması lazım,” demişti.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER