'Diyanet İşleri Başkanı'nın Gülen'e mektubu'nu televizyonda okudu

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in 2013 yılında Fethullah Gülen'e yazdığı iddia edilen bir mektup bu sabah TGRT Haber yayınında okundu.

'Diyanet İşleri Başkanı'nın Gülen'e mektubu'nu televizyonda okudu
 Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Fethullah Gülen’e yazdığı iddia edilen bir mektup bu sabah TGRT Haber’deki “Günaydın Türkiye” programında okundu. Programa katılan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in Fethullah Gülen’e 2013 yılında gönderdiği belirtilen mektubu okuduktan sonra Görmez’i istifaya davet etti.

Mehmet Görmez’in Gülen’e yazdığı belirtilen mektubunda şu ifadeler yer aldı:

“Ehl’i hadisin naçiz bir talebesi olarak bir grup genç alimle birlikte, Resul-i Ekrem’in nübüvvet işkâtından iktibas ile cem’, tebvib ve tasnif ederek şerhettiğimiz ‘Hadislerle İslam – Hadislerin hadislerle yorumu’ eserini şahsım da dahil çağımız İslam nesillerinde büyük emekleri olan zât-ı âlilerinin yüksek ıttılâlına tankidâtına arz etmekten şerefyab olduğumu ifade eder, sıhhat, âfiyet, uzun ömürler niyazıyla, selam, hürmet ve muhabbetlerimi takdim ederim. 25.04.2013 Mehmet Görmez”

İşte o mektup:

mektupgdozel

Diyanet ile Türkiye gazetesi arasındaki “Kutlu Doğum” kavgasının ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı görevini yürütmek üzere görevlendirilen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Özafşar görevinden alınmıştı.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER