Diyarbakır'daki saldırıyla ilgili iki kişi daha tutuklandı

Diyarbakır’da, 8 polisin hayatını kaybettiği zırhlı araca yönelik saldırıyla ilgili iki kişi daha tutuklandı. Son tutuklamalarla birlikte patlama ile ilgili tutuklananların sayısı 6’ya çıktı.

Diyarbakır'daki saldırıyla ilgili iki kişi daha tutuklandı

Diyarbakır’da 31 Mart günü merkez Bağlar ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi’nde zırhlı bir bir polis midibüsüne yönelik bomba yüklü araçla yapılan ve 8 polisin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki kişi daha tutuklandı.

Gözaltına alınmaları sonrası bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden A.Ç. ve Ö.G., ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma’ ve ‘Tasarlayarak öldürme’ iddiasıyla tutuklanırken, R.G. ise ‘adli kontrol’ şartıyla serbest bırakıldı.

Saldırı olayıyla ilgili olarak daha önce gözaltına alınan 9 kişiden 4’ünün tutuklanmış olmasıyla olayla ilgili tutuklananların sayısı 6’ya yükseldi.

Diyarbakır Bağlar’da 31 Mart günü polis aracına düzenlenen saldırıda 7 polis hayatını kaybetmiş, 14’ü sivil 27 kişi de yaralanmıştı. 5 Nisan günü, saldırıda yaralanan komiser yardımcısı Tamer Aktaş’ın hayatını kaybetmesiyle, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 8’e yükselmişti.

Saldırıyı PKK üstlenmişti.

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER