Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tümüne kaymakam atandı

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle kaymakam, vali, müdür ve müfettiş atamaları yapıldı. Kayyımlar daha üst görevlere getirildi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tümüne kaymakam atandı
Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile 403 mülki idare amirinin görev yerleri değiştirildi. Kararname kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki tüm ilçelere kaymakam ataması yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan atamalara göre, İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatında görevli 10 mülki idare amirinin yerleri değiştirildi, 13 kaymakam ve 4 vali yardımcısı bakanlık merkezinde değişik görevlere getirildi. Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında görevli 29 mülki idare amiri ise mülkiye müfettişliğine atandı.

KAYYIMLARA ÜST GÖREV

Atama kararnamesi ile Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde görev yapan vali yardımcıları, kaymakamlar ve kayyımlık görevi icra edenlerden tayine tabi olanlar daha üst görevlere getirildi.

Bu kapsamda, Batman Vali Yardımcısı ve Batman Belediyesi Kayyımı Ertuğ Şevket Aksoy Muğla-Marmaris Kaymakamlığı’na, Şırnak Vali Yardımcısı ve Şırnak Belediyesi Kayyımı Turan Bedirhanoğlu İstanbul-Küçükçekmece Kaymakamlığı’na, Şırnak-Cizre Kaymakamı ve Cizre Belediyesi Kayyımı Faik Arıcan İzmir-Buca Kaymakamlığı’na, Hakkari-Çukurca Kaymakamı ve Çukurca Belediyesi Kayyımı Temel Ayca Ankara-Beypazarı Kaymakamlığı’na, Siirt-Eruh Kaymakamı ve Eruh Belediyesi Kayyımı Murtaza Dayanç Antalya-Kemer Kaymakamlığı’na, Van-İpekyolu Kaymakamı ve İpekyolu Belediyesi Kayyımı Cemil Öztürk Antalya-Gazipaşa Kaymakamlığı’na, Ağrı-Diyadin Kaymakamı ve Diyadin Belediyesi Kayyımı Olgun Öner Nevşehir-Avanos Kaymakamlığı’na, Van-Bahçesaray Kaymakamı ve Bahçesaray Belediyesi Kayyımı Onur Şatıroğlu Antalya-Demre Kaymakamlığı’na, Van-Edremit Kaymakamı ve Edremit Belediyesi Kayyımı Atıf Çiçekli Antalya Vali Yardımcılığı’na, Mardin-Kızıltepe Kaymakamı ve Kızıltepe Belediyesi Kayyımı Mehmet Yüzer İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na, Siirt Vali Yardımcısı ve Siirt Belediyesi Kayyımı Ceyhun Dilşad Taşken İller İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na, Van-Muradiye Kaymakamı ve Muradiye Belediyesi Kayyımı Harun Yücel İlleri İdaresi Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı’na, Bitlis-Ahlat Kaymakamı ve Ovakışla Belediyesi Kayyımı Mustafa Akgül Mülkiye Müfettişliği’ne, Diyarbakır-Yenişehir Kaymakamı ve Yenişehir Belediyesi Kayyımı Serdar Kartal Mülkiye Müfettişliği’ne, Hakkari-Yüksekova Kaymakamı ve Yüksekova Belediye Kayyımı Ramazan Kendüzler Mülkiye Müfettişliği’ne, Erzurum-Hınıs Kaymakamı ve Hınıs Belediyesi Kayyımı Bülent Ay Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğü’ne, Diyarbakır-Silvan Kaymakamı ve Silvan Belediyesi Kayyımı Adem Çelik Isparta-Eğirdir Kaymakamlığı’na, Muş-Bulanık Kaymakamı ve Bulanık Belediyesi Kayyımı Hacı Arslan Uzan Çanakkale-Ezine Kaymakamlığı’na, Batman-Beşiri Kaymakamı ve Beşiri Belediyesi Kayyımı Mustafa Maslak Erzurum-Aziziye Kaymakamlığı’na atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararda ayrıca, Adli Tıp Kurumu, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı gibi birçok noktaya da atamalar yapıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan karar için tıklayınız. / DUVAR

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2019, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER