Dokunulmazlık komisyonunda kavga çıktı, ara verildi

Meclis Anayasa Komisyonu’nda AK Parti’nin dokunulmazlık teklifinin görüşmelerinde AK Parti ile HDP’li milletvekilleri arasında çıkan yumruklu kavga nedeniyle görüşmeler 2 Mayıs Pazartesi’ye ertelendi.

Dokunulmazlık komisyonunda kavga çıktı, ara verildi

AK Parti’nin dokunulmazlık teklifi, Meclis Anayasa Komisyonu’nda görüşmeler AK Parti ile HDP’li milletvekilleri arasında çıkan yumruklu kavga nedeniyle görüşmeler 2 Mayıs Pazartesi’ye ertelendi.

Gergin geçen görüşmede bir kavga daha yaşanmıştı.

Kavganın sebebinin yine yer konusunda olduğu belirtildi, Komisyon, 17.00’ye kadar verilen aranın ardından yeniden toplandı.

Toplantının başladığı sırada AK Partili Fatma Benli, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel’in daha ara öncesi oturduğu yere oturdu.

HDP Milletvekili Osman Baydemir de Fatma Benli’yi kalkması konusunda uyardı. Fatma Benli’nin kalkarken “Çok nezaketsiz bir üslup kullanıyorsunuz” demesi üzerine ortam gerildi.

Devreye giren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HDP Grup Başkenvekili İdris Baluken’e “Sabahtan beri üsluptan bahsediyorsunuz, tehdit ediyorsunuz” dedi.

Baluken’in Bozdağ’a “Hadi be, hadi be” sözleri üzerine AK Partili milletvekilleri HDP’lilerin üzerine yürüdü.

Çıkan kavga sırasında milletvekillerinin masaların üzerine çıkarak birbirlerine tekme ve yumruk attı.

Yaşanan şiddetli kavga üzerine, toplantıya 18.00’e kadar ara verildi.

Teklif ne içeriyor?

AK Partili 316 milletvekilinin imzasını içeren teklif, Meclis, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı’nda bulunan dokunulmazlık dosyalarının doğrudan yargıya gönderilmesini içeriyor.

Teklife destek vereceklerini açıklayan CHP ve MHP, değişiklik önerilerini komisyonda gündeme getirecek.

Ana muhalefet partisi, formülün eski bakanlar için de geçerli olmasını önerecek.

MHP ise, anayasa değişikliğine gerek olmadan dosyaların yargıya sevk edilebileceğini vurgulayacak. AK Parti ise teklifin özünde bir değişiklik öngörmüyor.

Karma komisyonda, yarısından fazlası HDP’lilere ait olmak üzere 620 fezleke var.

Teklif kabul edilirse, 49’u HDP’li, 51’i CHP’li, 27’si AK Partili, 7’si MHP’li bir de bağımsız milletvekili olmak üzere 135 milletvekilinin dokunulmazlıkları kaldırılacak.

AK Parti Grup Yönetimi, dokunulmazlık teklifini, mayıs ayının ikinci haftası Genel Kurul’a getirmeyi planlıyor.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2016, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER