Dolunay Cafe sahipsiz kalmadı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde lise öğrencileri tarafından Dolunay Cafe’de düzenenlenen mezuniyet töreni Müftülük ile Cafe sahibini karşı karşıya getirdi.

Dolunay Cafe sahipsiz kalmadı

Azer DEMİR / ŞEMDİNLİ HABER

Alınan bilgilere göre, Şemdinli ilçesinde Şemdinli İMKB Lisesi öğrencileri yıl sonu etkinliği kapsamında mezuniyet günü düzenlemek istedi. İlçede kutlama yapacak yer bulamayan lise öğrencileri çareyi Şemdinli Müftülüğü’nün üst katında bulunan Dolunay Cafe’de buldu. Öğrenciler, Dolunay Cafe işletmecisi Murşit Sönmez ile görüşerek yer tahsis etmeleri ricasında bulundu. Cafe işletmecisi Sönmez, ilçe müftülüğü tarafından gerekli izinlerin verilmesi durumunda mekanlarını kullanabileceklerini belirtti. Öğrenciler de ilçe müftülüğünden gerekli izinlerin alınmasının ardından cafe de mezuniyet kutlamasına başladı.

Öğrencilerin mezuniyet kutlamaları bitmesiyle, öğrenciler ve Cafe işletmecisi hakkında Şemdinli İlçe Müftülüğü’ne karalama şikayetleri yağdı. Şikayetler doğrultusunda Şemdinli Müftüğü tarafından cafe işletmecisinin kira sözleşmesi tek taraflı feshedildi. Karar karşısında şok olan işletmeci Murşit Sönmez, yaşanan ve söylenenlerin asılsız olduğunu, suçlamaları kabul etmediğini belirtti. İlçe müftülüğü tarafından alınan karar, sosyal medyada büyük tepki topladı. Tepkiler üzerine cafe işletmecisi Murşit Sönmez ile görüşen ilçe müftülüğü burada kısa süreli bir toplantı düzenlendi. Toplantıda yaşananların asılsız olduğu ve işletme sahibi Murşit Sönmez’in kira sözleşmesinin devam ettiği kararı alındı.

Dolunay Cafe işletmecisi Murşit Sönmez yaptığı açıklamada; “yaşanan bu olay bizleri son derece üzmüştür. Öğrencilerimiz, kardeşlerimizin yıl sonu etkinliği düzenlemek istekleri doğrultusunda gerekli izinlerinin ilçe müftülüğü tarafından sağlanacağını söyledim. İlçe müftülüğünün gerekli izinleri vermesine rağmen kutlama sonunda böyle asılsız şikayetleri dinlemesi bizleri daha da üzmüştür. Bunlar asılsız şikayetlerdir. Halkımız, gençlerimiz ve öğrencilerimiz bunu çok iyi biliyorlar. Şikayette bulunanlar da artık çok iyi biliyorlar. Müftülük ile yaptığımız son toplantımızda kira sözleşmemin devam ettiğini kaydetti. Müftülüğün bu yanlıştan döndükleri için ve almış oldukları bu erdemli karardan dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Ayrıca son olarak bizlere desteklerini esirgemeyen tüm şemdinli halkına, Şemdinli gençlerine, İMKB Lisesi öğrencilerine, müşterilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 08:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER