Dört saatlik ateşkes sonrası İsrail yine saldırdı

İsrail, ilan edilen 4 saatlik ateşkesin sona ermesinin ardından Gazze’nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi’ni vurdu. Saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti.

Dört saatlik ateşkes sonrası İsrail yine saldırdı
İsrail, ilan edilen 4 saatlik ateşkesin sona ermesinin ardından Gazze’nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi’ni vurdu. Saldırıda ilk belirlemelere göre 15 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 160 kişinin yaralandığı bildirildi.

İsrail Savunma Bakanlığı saat 15.00′ten itibaren geçerli olmak üzere dört saatlik insani ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu.

İsrail ordusunun bugünkü saldırılarında en az 82 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ndce Filistinlilerin saldırılardan kaçarak sığındığı Birleşmiş Milletler (BM) yönetimindeki bir okulu da vurmuştu Saldırıda en az 16 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail ordusunun yoğun bombardımanından korunmak için çok sayıda sivil Filistinli UNRWA’nın Cebeliye’deki okuluna sığınmıştı. Mevcut durumda 180 bine yakın kişi UNRWA tarafından yönetilen 83 okula sığınmış.

UNWRA Başkanı Pierre Krähenbüh açık bir şekilde İsrail’i suçlayarak, “İsrail güçleri tarafından uluslararası hukuka aykırı bu ağır ihlali mümkün olan en sert ifadelerle kınıyorum” dedi. UNWRA, uluslararası toplumu bu katliama derhal son verilmesi için harekete geçmeye çağırdı.

8  Temmuz’dan bu yana öldürülen Filistinlilerin sayısı 1300′ü aştı.  En az 7.200 Filistinli de yaralandı.  Birleşmiş Milletler’e (BM) göre hayatını kaybedenlerin neredeyse tamamı sivillerden oluşuyor.

Dün sabahın erken saatlerinde ise Gazze’nin tek elektrik santrali vurulmuş ve tüm bölgede elektrikler kesilmişti.

Gazzeliler, 2007′den bu yana İsrail ve Mısır tarafından uygulanan ablukanın altında yaşıyor. Bölgeye giriş çıkışlar sınırlandırılmış ve günlük yaşamda kullanılan tüketim mallarının Gazze’ye giriş çıkışı asgari düzeye indirilmişti. / İMC

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2014, 22:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER