DÜ öğrencileri İHD'ye başvurdu

Dicle Üniversite'sinde yaşanan olaylar üzerine üniversite öğrencileri, İHD Amed Şubesi'ne başvuruda bulundu.

DÜ öğrencileri İHD'ye başvurdu

Dicle Üniversitesi'nde sabah saatlerinde Bilge Gençlik Kulübü üyesi olduğu belirtilen 30-40 kişilik bir grubun, Mimarlık Fakültesi önünde stant açan öğrencilere bıçaklı, sopalı tehditlerine ve gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından polis müdahalesine maruz kalan Hukuk ve Ziraat Fakültesi öğrencileri, İHD Amed Şubesi'ne başvurdu. Öğrenciler, olayların Bilge Gençlik Derneği'ne mensup ve öğrenci olmayan bir grubun dünden bu yana bildiri dağıtmak bahanesi ile bıçaklı tehdit ve kışkırtmaları ile başladığına dikkat çekerek, gruba hiçbir müdahalede bulunmayan polisin, düzenledikleri basın açıklamasının ardından kendilerine orantısız şekilde müdahalede bulunduğunu belirtti. 

Öğrenciler başvurularında, "14 Nisan'da (dün) Bilge Gençlik Derneği'ne mensup bir grup mimarlıkta bildiri ve afiş dağıtmak istediler. Orda bulunan A. isimli mimarlıkta okuyan bir öğrenciyi tehdit etmişler. İsmini almışlar, orada bulunan Dicle Üniversitesi Derneği'nden bir grup toplanıp tepki göstermişler. Bunun üzerine orda bulunan polisler tarafından Bilge Gençlik mensupları dışarı çıkarılıyor" dedi.

Yaşanan bu olaylar üzerine Dicle Üniversitesi Öğrenci Derneği üyesi öğrencilerin, mimarlıktan Fen Fakültesi'ne kadar yürüyüp bu olayları protesto etmek için bugün basın açıklaması kararı aldıklarını ifade eden başvurucu öğrenciler, "Bugün Bilge Gençlik Derneği'ne mensup ve öğrenci olmayan bir grup gelip kantine girdiler ve bildiri dağıttılar. Ve orda bulunanların görüntülerini aldılar. Bizler de tepki gösterdik. Bunun üzerine bıçak çekip tehdit ettiler" dedi. Saat 12.00'de yürüyüş yapıldığını, polis engeline rağmen Mimarlık Fakültesi'nden Fen Fakültesi'ne kadar yürüdüklerini ve burada basın açıklaması gerçekleştirildiğini kaydeden öğrenciler, "Dağılırken turnikeler ve camlar kırıldı. Bunun üzerine polis cop, demir sopalarla müdahale etti. Bir sürü arkadaşımız gözaltına alındı. Yaralı olanların olduğu da söylendi. Bu arada plastik mermi kullanıldı. Gözaltı yaşandığı sırada arkadaşlarımıza silah doğrultuldu" şeklinde konuştu. 

Bu arada İHD Genel Başkan Yardımcısı Av. Serdar Çelebi, Amed Şube Başkanı Raci Bilici ve Şube Yönetim Kurulu üyesi Av. Muhterem Süren'den oluşan heyet, Dicle Üniversitesi'nde incelemelerde bulunuyor.  / anf

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER