Eczacılar için eylülde yoğunluk uyarısı

Dünya Eczacılık Günü kapsamında açıklama yapan İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu: Korona virüsü vakalarının eylül sonu itibarıyla artmasından endişe ediyoruz. Mart ayındaki tedbirlerimize geri döneceğiz.

Eczacılar için eylülde yoğunluk uyarısı

İstanbul Eczacı Odası Başkanı Zafer Cenap Sarıalioğlu, eylül sonu itibarıyla eczanelerdeki yoğunluğun artacağı uyarısında bulundu.

Dünya Eczacılık Günü kapsamında açıklama yapan Sarıalioğlu, eczacıların, hastanelerdeki sağlık çalışanlarının ardından risk grupları arasında ikinci sırada bulunduğuna dikkat çekti. İlk dönem eczanelerde yaşanan yoğunluğun tedbirlerin netleşmesi ve hayata geçmesiyle azaldığını dile getiren Sarıalioğlu, son iki ayda yoğunluğun ‘aşırı yoğunluk’ seviyesine ulaşmadığını vurguladı.

Eylül sonu itibarıyla eczanelerdeki yoğunluğun artacağına inandığına dikkati çeken Sarıalioğlu, şöyle konuştu:

“Eylül sonu itibarıyla endişemiz odur ki yine aynı (ilk vakanın görüldüğü günlerdeki) yoğunluğu yaşayacağız. Biz bugünlerde eczacılarımızı uyarıyoruz. Mart ayındaki tedbirlerimize geri döneceğiz, yine aynı şekilde dikkatli olacağız. Çünkü önce kendimizi, çalışanlarımızı, ailemizi korumamız lazım ki toplum sağlığını koruyabilelim. O anlamda önümüzde sanıyorum yine sıkıntılı bir süreç olacak. Okullar açıldı. Yüz yüze eğitim başladı. Bize göre haziran, temmuz, ağustosta İstanbul’dan memleketine giden tatile giden insanlar yavaş yavaş dönmeye başladı. Bu insanların büyük bir kısmının eylül sonuna döneceğini düşünüyoruz. Kalabalık ortamlarda bulunmaları sıkıntı yaratacak. Toplu taşımalar sıkıntı yaratacak. Buna yönelik tedbirler zaten devlet tarafından da alınmaya çalışılıyor. Son bir ayın tablolarına da baktığımızda sürekli yükselen bir grafik olduğu için eylül sonu için sanki İstanbul’da yeniden sıkıntılı bir süreci yaşayacakmışız gibi düşünüyoruz.”

BİR AYDA BEŞ ECZACIDA KORONA VİRÜSÜ TESPİT EDİLDİ

İstanbul’da son bir ayda 5 eczacıya korona virüsü teşhisi konulduğunun altını çizen Sarıalioğlu, “Son bir ayda bize iletilen bilgilere göre 5 meslektaşımızda Covid-19 pozitif teşhisi var. Ama onların şu anda Allah’a şükür hayati tehlikeleri yok, evlerinde karantinadalar, süreçlerini dolduruyorlar. Meslektaşlarımızı o anlamda sürekli takip ediyoruz. Arayıp soruyoruz, durumlarını takip etmeye çalışıyoruz. İstanbul’da marttan bu yana 3 meslektaşımızı ve bir teknisyenimizi korona virüsü sebebiyle kaybettik. Bu süreçte de 20’nin üzerinde meslektaşımız Covid-19 pozitif teşhisi aldı” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER