Edirne'ye yürümek isteyen Suriyeli sığınmacılara kalkanlı müdahale

TEM kenarından Edirne'ye doğru ilerleyen Suriyeli sığınmacıların yolu, çevik kuvvet polisleri tarafından Avcılar mevkiinde kesildi. Sığınmacılar, Avcılar'da polis kordonunu geçmek isteyince polis ekipleri kalkanlarla müdahalede bulundu

Edirne'ye yürümek isteyen Suriyeli sığınmacılara kalkanlı müdahale
TEM kenarından Edirne'ye doğru ilerleyen Suriyeli sığınmacıların yolu,  çevik kuvvet polisleri tarafından Avcılar mevkiinde kesildi. Sığınmacılar, Avcılar'da polis kordonunu geçmek isteyince polis ekipleri kalkanlarla müdahalede bulundu. Müdahale sırasında gözaltına alınanlar oldu.


Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden Avrupa'ya gitmek için Esenler Otogarı'na gelen Suriyeliler, yetkililer tarafından geldikleri bölgelere ve kamplara geri gönderilmek istendi. Bu duruma karşı çıkan Suriyeli sığınmacılar, saat 01.30'dan itibaren otogardan gruplar halinde çıkmaya başladı. TEM otoyolu'na çıkan sığınmacılar otobanın kenarındaEdirne'ye doğru ilerlemeye başladı. Suriyeliler, Altınşehir civarında birkaç saat yol kenarındaki çimlerin üzerinde uyudu. Yanlarında getirdiği battaniyelerin altında ısınmaya çalışan Suriyeliler sabahın ilk ışıklarıyla uyandı. Kısa bir süre dinlenen çocuk-yaşlı, kadın erkek yüzlerce kişi sabahın ayazında yürümeye devam etti. Suriye'deki savaştan kaçtıklarını belirten sığınmacılar, Avrupa'da yaşamak istediklerini aktardı. Türkiye'nin sınır kapılarını açmasını istediklerini vurguladı.

TEKERLEKLİ SANDALYE İLE AVRUPA'YA GİTMEK İSTİYOR

Avrupa'ya giden sığınmacılardan biri de Suriyeli Şirazi. İki ayağı da olmayan Şirazinin tek amacı Avrupa'ya gitmek. Türkiye'nin sınır kapılarını açmasını isteyen Şirazi, Türkiye'nin kendilerine yardımcı olmasını istediklerini aktardı.

AVCILAR'DA MÜDAHALE

TEM kenarından Edirne'ye doğru ilerleyen Suriyeli sığınmacıların yolu,  çevik kuvvet polisleri tarafından Avcılar mevkiinde kesildi. Sığınmacılar bunun üzerine yan yol üzerinde ellerini enselerine bağlayarak oturma eylemi yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP Milletvekili Mustafa Balbay da olay yerine gelerek polis yetkililerinden bilgi aldı. Ekipler, milletvekillerine sığınmacıların yürümesine izin vermeyeceklerini, Türkiye sınırları içinde kaldıkları yere geri dönmeleri gerektiğini söyledi. Sezgin Tanrıkulu ve Mustafa Balbay da sığınmacıların isteklerini dinledi ve daha sonra Edirne'ye doğru hareket etti. Polis ekipleri Suriyeli sığınmacıları bu bölgede çembere aldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2015, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER