Er Öldüren Rütbelilere 10 Ay Hapis

Zorunlu askerlikte koşu sırasında düşünce Mengilli’yi tekmeleyen ve kalp krizi geçirerek ölmesine neden olmakla suçlanan üç rütbeliye 10’ar ay hapis cezası verildi, hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Er Öldüren Rütbelilere 10 Ay Hapis
Afyon’da zorunlu askerlik yaparken koşu sırasında yere düşen Esat Mengilli’yi tekmeleyerek kalp krizi geçirip ölümüne neden olduğu iddia edilen Jandarma Kıdemli Üstçavuş Özay Ayvaz, Jandarma Uzman Çavuş Muhittin Baş ve Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Korkmaz 10’ar ay hapis cezasına çarptırıldı.

Eskişehir Askeri Mahkemesi’nde görülen davada sanıklar “Asta müessir fiil” işlemekle suçlanırken çarptırıldıkları cezalarda hükmün açıklaması geri bırakıldı.

Mahkeme diğer sanık Jandarma Uzman Çavuş Sinal Almış'ın ise beraatine karar verdi.
CNNTürk’te yer alan habere göre, 7 Şubat 2007’de Afyon Emirdağ 3. Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı'nda meydana gelen olayda, 73 günlük er Esat Mengilli, birliğinde düzenlenen 2 bin 400 metrelik teçhizatlı koşuya katıldı.

Mengilli, varış yerine 500 metre kala fenalaşıp yere düştü. Askeri ambulansa alınan Mengilli kaldırıldığı Emirdağ Devlet Hastanesi'nde doktorların çabalarına rağmen yaşamını yitirdi.

Verilen doktor raporlarında Esat Mengilli'nin geçirdiği kalp krizi sonucunda öldüğü belirtildi. 
Olaydan yaklaşık bir yıl sonra zorunlu askerliklerini bitirip terhis olan bir grup er Hatay'a giderek ölen Esat Mengilli'nin babasıyla görüştü ve baba Mengilli'ye oğlunun koşu öncesinde ve koşunun sonlarına doğru yere düşmesi nedeniyle komutanları Jandarma Kıdemli Üstçavuş Özay Ayvaz ile jandarma Uzman Çavuşlar Mustafa Korkmaz, Muhittin Baş ve Sinan Almış tarafından tekme ve sopalarla dövüldüğünü öne sürüp bu konuda tanıklık yapabileceklerini söyledi. 

Baba Mengilli’nin şikayeti üzerine askeri savcılıkça hazırlanan iddianamede şüphelilerin “İştirak halinde ölüm ile neticelenen asta müessir fiil” suçundan yargılanmaları istendi. Eskişehir Askeri Mahkemesi'nde dün görülen duruşmada mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan Ayvaz, Baş ve Korkmaz'ı “Asta müessir fiil” suçunu işlemekten birer yıl hapse mahkum etti. Ardından duruşmadaki iyi hallerini göz önünde bulundurarak cezayı 10'ar aya indirdi ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Mengilli Ailesi, verilen cezayı az bularak temyize başvuracaklarını söyledi. / Bianet

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2013, 11:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
şeref tufan
şeref tufan - 11 yıl Önce

o üç rütbeliyi getirin bana ben onları öldüreyim ben deyil üç ay üç yıl egirerim

SIRADAKİ HABER